Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

Chris Froome a îndurat două luni dificile, cu accidentări, rezultate slabe şi non-starturi, ceea ce a dus la apariţia unor incertitudini privind capacitatea sa de a-şi apăra cu succes trofeul câştigat în Turul Franţei, anul trecut. Pentru o bună perioadă, toate aceste gânduri au dispărut, deoarece britanicul în vârstă de 28 de ani a câştigat Turul Romandiei – al şaptelea succes al carierei într-o cursă pe etape – iar maniera în care a făcut-o a fost impresionantă, mai ales că s-a impus fără să aibă la dispoziţie un finiş în căţărare.  

Triumful lui Froome a fost clădit pe două momente: atacul dat în etapa a treia, pe ultima ascensiune, acolo unde a dezvoltat 105 rotaţii pe minut, şi la contratimpul individual din ultima zi, desfăşurat în Neuchâtel, la finalul căruia l-a învins pe campionul mondial, Tony Martin. Succesul rutierului originar din Kenya este foarte important şi pentru Sky, o echipă măcinată de probleme în ultima vreme şi care a devenit dependentă de Froome, acesta fiind responsabil pentru o treime din victoriile grupării manageriate de David Brailsford în 2014.

Ce urmează acum pentru britanic? O perioadă de pauză, un cantonament la altitudine, iar apoi Critériul Dauphiné, care va începe pe opt iunie. Acolo vom vedea prima confruntare adevarată a sezonului între Chris Froome şi Alberto Contador, urmând ca la finalul ei să aflăm cine va lua startul în Turul Franţei nu doar cu avantajul de pe şosea, ci şi cu cel psihologic, care se poate dovedi extrem de important.

Single Post Navigation

9 thoughts on “Rutierul săptămânii

 1. Se stie ca Froome a fost bolnav (plamanii fiindu-i afectati ) si de aici lipsa lui din anumite curse. A contactat aceasta infectie in Africa/Kenya stiindu-se faptul ca de obicei se antreneaza pe acest continent ptr ca este mai cald in comparatie cu Europa ?

  • Te rog sa-mi dai voie sa nu cred povestea cu problemele la plamani. Un rutier cu astfel de probleme nu isi revine in doar cateva zile, castigand apoi o cursa pe etape. In schimb, sunt convins ca a avut dureri la spate si nu m-ar mira sa se fi operat fara sa se fi aflat.

   • Da, uite ca faza cu durerile la spate le-am si uitat ! Am luat `de buna ` problema avuta la plamani dar cea de la spate aproape c-a fost uitata de toata lumea, mai putin de tine !
    Inclin sa-ti dau dreptate !

 2. Daniel on said:

  Crezi că Alberto are vreo şansă să oprească această supremaţie a lui Froome ? Raportându-ne la forma celor doi din această primăvară. (cu toate că britanciul a fost accidentat)

  • Daniel on said:

   britanicul*

  • Da, cu conditia sa isi pastreze forma din martie-aprilie. Daca sunt amandoi la 100%, Froome tot este peste Contador, dar spaniolul e un mai bun tactician si il are in masina tehnica pe Bjarne Riis, un director sportiv mult peste Nicolas Portal.

   • Daniel on said:

    Bjarne este cel mai bun tactician din pluton si asta s-a vazut in mai multe randuri. Dar si asa, e foarte greu pentru Alberto, chiar cu tactica lui Riis sa il invinga pe Froome. Sper sa fie egalul lui Froome la ITT si peste el in munti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: