Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Carlos Barbero: “Visul meu e Milano-San Remo”

Carlos Barbero

În urmă cu patru ani, s-a făcut remarcat pentru prima dată în cursele de tineret, câştigând o etapă în cele Trei Zile ale Alavei. De atunci, Carlos Barbero a continuat să impresioneze şi să se transforme într-un sprinter puternic, al cărui vis este să se impună Milano-San Remo, la fel ca idolul său, Mario Cipollini, în 2002. Aflat la echipa Continentală Euskadi, ciclistul spaniol (23 de ani), a avut un start excelent în acest sezon, triumfând în Volta ao Alentejo şi terminând pe podium Vuelta a la Rioja.

Mai mult ca sigur, aceste rezultate au atras atenţia multor echipe de World Tour, însă Carlos Barbero nu se gândeşte la asta, singurul lucru pe care se concentrează fiind să îşi continue seria impresionantă de rezultate. Mai multe despre ţintele sale, în interviul următor.

– Carlos, eşti mulţumit de acest sezon până acum?

Obiectivul meu a fost să-mi îmbunătăţesc rezultatele obţinute în fiecare cursă disputată în stagiunea anterioară. În Volta ao Alentejo mi s-au potrivit foarte bine etapele, au fost finişuri explozive, pe pante abrupte, şi cu ajutorul bonificaţiilor am reuşit să obţin victoria la general. A fost o cursă foarte tensionată, având în vedere că s-a decis la o diferenţă de câteva secunde.

– Cât de important a fost succesul de acolo pentru tine?

Această victorie a reprezentat o satisfacţie enormă şi înseamnă mult pentru mine, deoarece cu câteva luni înaintea cursei, în iarnă, se părea că nu voi mai avea viitor în ciclism, din cauza problemelor întâmpinate de echipa Euskadi, dar şi pentru că nu am primit oferte de la alte grupări.

– După Alentejo, ai concurat în Vuelta a la Rioja şi în Tour du Loir-et-Cher.

Da, şi în ambele curse am avut clasări pe podium. Tuturor ne place să câştigăm, dar, până la urmă, şi clasările în top trei sunt importante.

– Eşti impresionant la sprint şi pe căţărările scurte. Sunt şi alte aspecte la care vrei să lucrezi?

Vreau să îmi îmbunătăţesc aceste două calităţi. În definitiv, trebuie să îţi pui în valoare aptitudinile şi să încerci să fii cel mai bun. Cel mai bine mi se potrivesc sprintul şi căţărările scurte, aşa că vreau să devin mai puternic la aceste două capitole, mai ales că visul meu e să câştig Milano-San Remo.

– Care este programul tău pentru lunile următoare?

Momentan, ştiu sigur că voi participa în Vuelta a Castilla y Leon, Campionatele Naţionale, Turul Lacului Qinghai, Klasika de Ordizia, Circuito de Getxo şi Turul Burgosului.

– Te gândeşti să semnezi pentru sezonul viitor cu o echipă Pro Continentală sau de World Tour?

Nu am niciun plan pentru 2015, iau lucrurile zi după zi şi sper că voi reuşi, în cele din urmă, să semnez cu o echipă de o categorie superioară. Acesta este obiectivul.

Single Post Navigation

Lasă un comentariu