Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Caja Rural, Cofidis, IAM şi MTN-Qhubeka

sunt echipele Pro Continentale invitate la startul celei de-a 69-a ediţii a Turului Spaniei. Cu câteva ore înainte de anunţul organizatorilor, pe reţelele sociale apăruseră zvonuri potrivit cărora Colombia şi Bardiani sau Neri Sottoli vor primi un wild card, pe lângă Caja Rural şi Cofidis, grupări sigure de prezenţa lor în ultimul Mare Tur al anului. Dacă s-ar fi întâmplat asta, atunci Vuelta ar fi avut trei echipe italiene pentru prima dată după şapte ani (Lampre, Liquigas şi Milram, în 2007).

Zvonurile nu s-au confirmat, iar Unipublic – companie preluată de Amaury Sport Organisation – le-a invitat pe IAM şi MTN-Qhubeka, acestea urmând să li se alăture lui Caja Rural, singura formaţie spaniolă din eşalonul Pro Continental, şi Cofidis, deja o prezenţă de tradiţie în Vuelta. Ce pot oferi aceste patru echipe?

– Caja Rural – una dintre cele mai solide grupări din liga a doua, aceasta poate alinia o distribuţie de excepţie, cu trei foşti câştigători de etapă: Antonio Piedra, David Arroyo şi Luis Leon Sanchez, care va fi şi liderul echipei, tot ce rămâne de văzut fiind dacă Sanchez va căuta noi victorii sau va merge pentru clasamentul general. Amets Txurruka şi Angel Madrazo vor anima cursa cu atacurile lor, Francesco Lasca şi Davide Vigano se vor implica la sprinturi, în timp ce columbianul Heiner Parra, chiar dacă foarte tânăr, poate fi una dintre surprizele plăcute ale Turului Spaniei.

– Cofidis – trupa pe care francezii o vor trimite în Vuelta va depinde de ceea ce se va întampla în Le Tour, însa cert este că Daniel Navarro va concura şi va ţinti o clasare între primii zece. Ibericul ar putea fi acompaniat de Rein Taaramäe, învingător pe Lagos de Somiedo, în 2011, dar şi de Julien Simon, un ciclist care poate avea un cuvânt important de spus în etapele valonate şi în evadări. Chiar dacă sunt puţine zile de plat, pentru Cofidis nu ar fi o idee rea să il aducă la start şi pe Adrien Petit, care va beneficia de câteva şanse de a bifa un succes, mai ales că sprinterii de top nu vor veni în Spania.

– IAM – la fel ca în cazul lui Cofidis, şi echipa elveţiană îşi va face calculele în funcţie de evoluţia din Turul Franţei. Partea bună pentru IAM este că are mulţi ciclişti puternici în lot, care pot obţine un succes în etapele montane: Matthias Frank, Johann Tschopp, rutier cu victorie în Giro, pe Passo del Tonale, care ar putea lupta şi pentru tricoul de cel mai bun căţărător sau Stefan Denifl, autor al unor progrese importante în ultima vreme. Pentru sprinturi, IAM va conta fie pe Heinrich Haussler, fie pe italianul Matteo Pelucchi.

– MTN-Qhubeka – va scrie istorie în vară, când va deveni prima grupare africană ce va porni la drum într-un Mare Tur. Germanul Gerald Ciolek, câştigătorul din Milano-San Remo 2013, are ca obiective o victorie de etapă şi clasamentul pe puncte, în timp ce compatriotul său, Linus Gerdeman, şi Sergio Pardilla vor lua startul cu gândul la ierarhia generală. În ceea ce îi priveşte pe rutierii africani, Daniel Teklehaymanot şi Merhawi Kudus (senzaţia din Eritreea, un tânăr căţărător cu un potenţial uriaş) ar trebui să facă şi ei parte din echipa lui MTN-Qhubeka.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: