Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Tobias Ludvigsson: “Giro e marele meu obiectiv anul acesta”

În prima cursă pe etape a sezonului – Etoile de Bessèges – Tobias Ludvigsson a câştigat contratimpul individual şi clasamentul general, confirmând astfel ceea ce lumea ştia deja de ceva vreme, şi anume, că este un rutier foarte talentat, cu un potenţial uriaş. După Bessèges, ciclistul lui Argos-Shimano a terminat pe locul cinci Turul Mediteranean, unde a avut şi ghinion la contratimp, iar apoi a mers în Italia, participând în Strade Bianche şi Roma Maxima.

Acum, suedezul în vârstă de 23 de ani este pregătit să ia startul în cea de-a 49-a ediţie a Tirreno-Adriatico, acolo unde speră să obţină alte rezultate bune. Cu o zi înainte de debutul “Cursei celor Două Mări”, am vorbit cu Tobias despre rezultatele sale de până acum şi obiectivele pentru restul anului.

– Tobias, ai avut un start excelent de sezon. Te-ai aşteptat ca totul să meargă atât de bine?

Într-adevăr, nu mi-aş fi putut dori un debut mai bun şi este extraordinar pentru moralul meu să ştiu că pot câştiga astfel de curse. Eram conştient că aveam o şansă în Etoile de Bessèges, deoarece m-am simţit bine şi mă aşteptam la un rezultat bun, însă nu la o victorie. Acest succes înseamnă mult, pentru că îl căutam încă de anul trecut, aşa că a fost extraordinar să îl obţin atât de devreme în acest sezon.

– Cum a fost pregătirea de iarnă?

Nu am facut nimic diferit faţă de iarna precedentă. Am fost pentru o zi în Olanda, la Centrul Sportiv al echipei, pentru a vedea cum pot câştiga câţiva waţi. În afară de asta, m-am pregătit şi pentru contratimp.

– Pe lângă contratimp, te-ai antrenat şi pentru căţărări?

Visul meu este să am rezultate importante în Marile Tururi, iar pentru a reuşi asta trebuie să mă caţăr bine şi muncesc la acest capitol. Tocmai m-am mutat la Girona pentru noul sezon şi sper să mă descurc mult mai bine pe căţărările lungi.

– Week-end-ul trecut ai concurat în Italia. Cum a fost această experienţă?

Strade Bianche şi Roma Maxima au fost extraordinare şi sper că în câţiva ani mă voi descurca cu adevărat bine în acele curse, în special în Strade Bianche, deoarece acolo se concurează pe drumuri neasfaltate, iar eu am început în mountain bike.

– Care sunt următoarele tale obiective?

Vreau să-mi continui progresul şi să câştig câteva curse, însă tot ce va veni de acum înainte va reprezenta un bonus, deoarece am obţinut deja acea primă victorie a sezonului. Voi concura în Tirreno-Adriatico şi îmi doresc să mă descurc bine în contratimpul individual din ultima etapă, dar şi să văd cum vor merge lucrurile de la zi la zi. Ar fi extraordinar să obţin o clasare bună la general, însă va fi dificil cu atât de mulţi rutieri puternici prezenţi la start.

– Peste câteva luni ar trebui să iei participi în Turul Italiei. Cu ce aşteptări vei concura acolo?

Într-adevăr, ţintesc Giro din nou, pentru că mi se potriveşte. Voi încerca să câştig contratimpul individual, dar şi alte etape. Contează mult că am fost în Giro anul trecut, iar acum ştiu cum să mă descurc într-o cursă de trei săptămâni şi cum să devin mai bun de la zi la zi.

– Este acesta un obiectiv pentru viitor, să obţii rezultate importante într-un Mare Tur?

Da, asta e ideea. Vreau să câştig o cursă majoră pe etape, cum ar fi Giro, Turul Franţei sau Vuelta.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: