Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

Multe rezultate notabile au fost înregistrate săptămâna trecută: în Turul Qatarului, Niki Terpstra s-a impus la general (prima victorie a olandezului într-o cursă pe etape), iar Tom Boonen a câştigat două etape, în timp ce Stephen Cummings şi-a trecut în palmares Turul Mediteranean, devenind doar al doilea britanic triumfător în cursa din Hexagon. Tot de acolo vine şi alegerea mea: este vorba despre John Degenkolb, ciclistul echipei Giant-Shimano, care a câştigat primele trei etape şi a plecat acasă cu tricoul pe puncte, repetând performanţa realizată de colegul său, Marcel Kittel, în Turul Dubaiului.

Despre german se ştia că nu este un sprinter pur şi că poate trece cu bine peste anumite căţărări, însă nimeni nu s-ar fi aşteptat ca acesta să nu aibă probleme pe Petit Galibier, ascensiune ce trebuia, în mod normal, să ducă la o selecţie serioasă a plutonului în runda secundă. Evoluţia din acea etapă este relevantă pentru progresul făcut de Degenkolb în ultima vreme, ciclistul lui Giant-Shimano arătând că e pregătit pentru un sezon mare, poate cel mai important de când a trecut la profesionişti, în 2011, alături de HTC-Highroad.

Cu un program diferit de cel al lui Kittel, vice-campionul mondial de tineret din 2010 va continua în următoarele săptămâni să concureze în Franţa (Tour du Haut Var şi Paris-Nisa), unde va beneficia de alte oportunităţi, pentru ca apoi să se concentreze pe toate clasicele de la San Remo până la Roubaix. În acele curse, rutierul în vârstă de 25 de ani va susţine adevăratele examene din 2014, şi chiar dacă nu va porni ca favorit, nu este deloc exclus să termine pe podium sau chiar să obţină o victorie la care visează de când era amator.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: