Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Johnny Hoogerland: “Sper să am un sezon foarte bun”

Campion naţional pe şosea în 2013, rezultat obţinut după o evoluţie excelentă, Johnny Hoogerland a schimbat echipa la finalul sezonului, după desfiinţarea lui Vacansoleil, şi a semnat un contract pe un an cu Androni Giocattoli-Venezuela, pentru care a concurat deja în Gran Premio Costa degli Etruschi, unde a terminat pe locul al 19-lea. Acum, Johnny Hoogerland este prezent în Turul Mediteranean, dar cele mai mari obiective ale sale vor veni în primăvară, atunci când va participa în cursele de o zi şi în Turul Italiei.

– Johnny, ce te-a determinat să semnezi cu Androni pentru acest an?

A fost o perioadă dificilă. Câteva echipe s-au oprit şi am fost nevoit să îmi caut altceva. Nu pot spune că a fost un trend, doar că unele grupări au fost norocoase, în timp ce altele nu. Mulţi rutieri de World Tour au rămas fără contract, a fost foarte dificil să semnezi unul. Nu era momentul pentru a ridica pretenţii, aşa că am decis să vin aici.

– Ai schimbat echipa, ceea ce înseamnă o altă ţară şi o altă cultură. Cum au fost primele contacte cu Androni?

Totul a fost în regulă. Este adevărat, e o nouă cultură, dar tot despre ciclism este vorba. Îmi place că am găsit o mică familie, toată lumea e prietenoasă şi face lucrurile împreună, spre deosebire de Olanda, unde oamenii sunt mai mult pe cont propriu. Sunt foarte mulţumit şi mă bucur de ceea ce am găsit aici.

– Cum au decurs antrenamentele desfăşurate înainte de startul sezonului?

Am fost în Spania timp de trei săptămâni, după care am mers acasă, pentru naşterea primului nostru copil, aşa că vreme de 15 zile m-am pregătit doar din când în când. Apoi, în ianuarie, am început să mă antrenez din nou. Am adunat în jur de 7500 de kilometri, ceea ce este bine.

– Care e programul tău pentru primele luni?

Acum voi merge în Turul Mediteranean, după care voi participa în Trofeo Laigueglia, Classic Sud Ardèche şi Drôme Classic. După aceea, mă voi întoarce în Italia, pentru Gran Premio Città di Camaiore, Strade Bianche şi Roma Maxima. Vor urma zece zile fără curse, perioadă în care mă voi pregăti pentru Gran Premio Nobili şi Milano-San Remo.

– Cu ce gânduri iei startul în Turul Mediteranean?

Forma fizică e bună şi pot şi îmi doresc să fac o cursă bună, deoarece este important să arăt încă din prima parte a sezonului că mă aflu la un nivel ridicat. Dacă lucrurile vor merge din ce în ce mai bine, probabil voi încerca ceva pe Mont Faron.

– Mai târziu, speri să fii prezent şi la startul Turului Italiei?

Evident! Dacă am forma fizică necesară şi totul va decurge aşa cum am planificat, voi fi acolo. Însă niciodată nu ai de unde să ştii ce se va întâmpla în următoarele săptămâni.

– Ce obiective ţi-ai fixat pentru acest an?

Vreau să am un sezon foarte bun. Atunci când concurezi pentru o echipă Pro Continentală, toate cursele sunt importante, în special cele din Italia, care aduc puncte pentru Coppa Italia, competiţie ce ne poate asigura o prezenţă în Giro. Vreau să fiu în continuare agresiv şi să am o evoluţie solidă în toate cursele, indiferent că este vorba despre Strade Bianche sau Turul Italiei.

– Este o cursă anume pe care doreşti să o câştigi?

Sunt foarte multe curse în care vreau să mă impun, e greu să aleg una. Cred că sunt sute de astfel de curse frumoase, însă dacă ar trebui să nominalizez una singură din acest sezon, atunci aş spune Milano-San Remo. Nu va fi uşor, dar noul traseu mă avantajează şi sunt foarte încrezător.

 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: