Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

Taylor Phinney şi Marcel Kittel sunt cei doi oameni care şi-au pus amprenta asupra Turului Dubaiului, însă alegerea mea pentru săptămâna trecută nu vine din cursa desfăşurată în Emiratele Arabe Unite, ci din Franţa, acolo unde s-a încheiat a 44-a ediţie a Étoile de Bessèges. Tradiţional, aceasta a fost decisă la contratimpul individual din ultima etapă, ce i-a revenit lui Tobias Ludvigsson, unul dintre cei mai talentaţi tineri rutieri din pluton, suedezul asigurând un final de săptămână excelent pentru Giant-Shimano, echipă care a ajuns deja la cinci victorii în 2014.

Venit la gruparea olandeză în 2012, Ludvigsson a crescut foarte mult în ultimele sezoane, în special sub îndrumarea lui Christian Guiberteau, care a sesizat imediat potenţialul scandinavului la contratimp şi a decis să lucreze în această direcţie. Au urmat multe antrenamente în tunelul aerodinamic, însă nu au fost neglijate nici calităţile de căţărător ale ciclistului în vârstă de 22 de ani, obiectivul lui Giant-Shimano fiind ca acesta să devină un rutier complet, capabil să lupte pentru victorie în cursele pe etape.

La prima astfel de competiţie din 2014, au apărut şi rezultatele: după ce s-a asigurat că nu a pierdut decât câteva secunde înaintea ultimei zile, Tobias Ludvigsson a făcut un contratimp excelent la Alès şi astfel şi-a adjudecat clasamentul general, devenind doar al treilea suedez din ultimii ani care se impune într-o cursă 2.1, după Gustav Larsson (Tour du Limousin, 2010) şi Thomas Löfkvist (Turul Mediteranean, 2013).

Turul Mediteranean va fi următoarea cursă a sezonului pentru ciclistul nordic, şi chiar dacă traseul este mai dificil decât cel din Étoile de Bessèges, iar concurenţa mult mai puternică, acesta are şanse mari la un nou rezultat important, care să îi ofere şi mai multă încredere înaintea primului obiectiv major al sezonului, Tirreno-Adriatico.

Single Post Navigation

Lasă un comentariu