Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

Săptămâna trecută a fost slabă în curse, însă a dat startul competiţiilor în Europa, acolo unde s-au desfăşurat Gran Premio Costa degli Etruschi şi Grand Prix La Marseillaise. Din Franţa vine şi ciclistul care a impresionat cel mai mult duminică. Este vorba despre Kenneth Vanbilsen, rutierul în vârstă de doar 23 de ani al echipei Topsport Vlaanderen, care a devenit al optulea belgian din istorie triumfător în La Marseillaise.

Mult timp, s-a crezut că victoria în cursa din Hexagon va fi obţinută dintr-o evadare, dar plutonul a tras puternic pe final şi s-a ajuns la sprint masiv, acolo unde Vanbilsen a produs o surpriză care a confirmat potenţialul său, arătat încă din urmă cu două sezoane, când a câştigat Turul Flandrei sub 23 de ani şi a terminat pe locul al optulea la Campionatele Mondiale. Un sprinter prin definiţie, flamandul se descurcă din ce în ce mai bine şi în cursele de o zi, rezultatul de referinţă până la succesul de duminică fiind Paris-Tours 2013, acolo unde a venit pe 13, în acelaşi timp cu câştigătorul, John Degenkolb.

Cum Topsport Vlaanderen este una dintre echipele de tradiţie ale Belgiei, Kenneth Vanbilsen va avea un program frumos în această primăvară şi suficiente oportunităţi de a mai ieşi în evidenţă în clasice. Una dintre acestea va veni la începutul lunii martie, atunci când ar trebui să se afle la start în Kuurne-Bruxelles-Kuurne, cursă decisă de cele mai multe ori la sprint. Dacă va continua să impresioneze, e posibil ca finalul stagiunii să îl găsească semnând un contract cu o grupare de World Tour.

PS: nu puteam să trec cu vederea evoluţia lui Eduard Grosu, ciclistul lui Vini-Fantini-Nippo (echipă Continentală japoneză, al cărei cartier general se află în Italia). Venit la startul Gran Premio Costa degli Etruschi, Grosu a plecat în evadare şi a rezistat mult timp acolo, fiind penultimul prins, după care a terminat cursa pe locul 93 şi a primit premiul pentru cel mai agresiv rutier din cursă. De miercuri, românul în vârstă de 21 de ani va putea fi văzut în Turul Dubaiului, unde se vor mai afla ciclişti ca Fabian Cancellara, Rui Costa, Mark Cavendish, Peter Sagan, Marcel Kittel sau Joaquim Rodriguez.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Rutierul săptămânii

  1. Puteai sa fii si tu subiectiv si sa-l declari pe Grosu omul saptamanii.

    Sau macar saptamana asta sa-l declare. Daca merge in Turul Dubaiului va fi primul rutier roman care apare la TV intr-o cursa pe Eurosport, care nu e CM sau JO (sper sa nu ma insel). Macar pentru asta merita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: