Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Damiano Cunego: “Titlul mondial rămâne visul meu”

Damiano Cunego

Pentru prima oară în carieră, Damiano Cunego a decis să îşi înceapă sezonul în Turul San Luis, acolo unde a terminat în pluton etapa inaugurală. Chiar înainte de a pleca în Argentina, în timp ce aştepta să se îmbarce în avion, am avut un scurt dialog cu câştigătorul Turului Italiei din 2004, care este determinat să lase în urmă toate problemele avute în 2013 şi să demonstreze că poate avea în continuare un impact în cursele importante, chiar dacă ştie că va fi din ce în ce mai dificil, în condiţiile în care va împlini 33 de ani peste câteva luni.

– Damiano, ai avut o singură victorie în sezonul precedent. Ce nu a mers?

2013 a fost un an foarte dificil pentru mine, deoarece m-am mutat cu familia în Elveţia şi am fost nevoit să mă adaptez la noile locaţii de antrenament. Din această cauză, mi-am pierdut punctele de referinţă şi am comis multe greşeli în pregătirea mea. De asemenea, am îmbătrânit cu un an.

– De ce ai ales să îţi începi sezonul atât de devreme, în Turul San Luis?

Deoarece în Argentina sunt temperaturi mai ridicate decât în Europa în această perioadă şi îmi doresc neapărat un start bun. Sper să culeg încă de pe acum roadele antrenamentelor dificile din iarnă.

– Ai câştigat Amstel Gold Race în 2008 şi te vei afla din nou la start în acest sezon. Ce părere ai despre noul finiş?

Pentru mine, Amstel Gold Race este una dintre cele mai frumoase curse din lume. Iubesc această clasică şi victoria pe care am obţinut-o acolo în urmă cu şase ani e una dintre cele mai importante ale carierei. Noul finiş este foarte interesant şi voi încerca să obţin încă un succes.

– Ştiu că vei concura şi în Turul Italiei. Care vor fi obiectivele tale?

Ca întotdeauna, Giro e foarte dificil, dar eu voi încerca să obţin câteva rezultate bune în munţi, însă nu voi merge acolo gândindu-mă la clasamentul general. Mă vor interesa mult etapele alpine, chiar dacă sunt conştient că nu vor fi deloc uşoare.

– Speri să participi la Campionatele Mondiale de la Ponferrada?

Circuitul este foarte dificil anul acesta, dar în acelaşi timp, perfect pentru mine. Îmi doresc să fiu prezent acolo şi să obţin un rezultat important. Acesta este cel mai mare vis al meu, să mă impugn la Mondiale. În 2008, am fost foarte dezamăgit când am terminat al doilea, la Varese. Cred din toată inima că pot câştiga tricoul curcubeu.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: