Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Dylan Van Baarle: “Visez să câştig Turul Flandrei şi Paris-Roubaix”

Garmin-Sharp a făcut nu mai puţin de nouă transferuri pentru 2014, iar una dintre cele mai interesante mutări a fost aducerea olandezului Dylan Van Baarle, care a avut un sezon 2013 impresionant la tineret, unde a câştigat Olympia’s Tour, Thüringen-Rundfahrt, precum şi ambele titluri naţionale (pe şosea şi la contratimp). Un ciclist cu un “motor” uriaş, datorită căruia de multe ori obţine victorii plecând într-un contratimp solitar, Van Baarle are o afinitate pentru pavate, dealuri scurte şi vreme urâtă şi are toate şansele să devină unul dintre cei mai buni rutieri de clasice din lume.

Anul acesta, batavul îşi va face debutul în Turul Dubaiului, iar apoi este posibil să concureze în câteva clasice pe pavate. Înainte de prima sa cursă cu Garmin-Sharp, Dylan şi-a făcut timp pentru acest interviu, din care puteţi afla mai multe despre el.

– Dylan, de ce Garmin-Sharp, şi nu Belkin? 

Pentru că atunci când Garmin mi-a oferit un contract, Belkin nu a făcut-o, deoarece nu avea un sponsor în acel moment. În plus, Garmin a avut multă încredere în mine.

– Ce rol vei avea în echipă anul acesta? 

Sunt un rutier de clasice, iar ei doresc să mă îndrept în această direcţie. În 2014, voi încerca să devin mai puternic şi să capăt experienţă în clasice, unde sper să le fiu de ajutor lui Nick Nuyens, Johan Vansummeren şi Sebastian Langeveld. Va conta mult experienţa pe care o voi câştiga în cursele mari, astfel încât aceasta să mă ajute în viitor.

– Care va fi programul tău în primele luni? 

Pentru început, voi participa în Turul Dubaiului. Apoi, echipa va anunţa următoarele curse în care voi concura.

– Charles Wegelius a spus că poţi deveni un mare rutier de clasice. Eşti de acord sau te vezi capabil să devii un all-rounder, cu rezultate şi în cursele de o săptămână? 

Sunt de acord cu el, însă pot obţine rezultate bune şi în curse pe etape, precum Turul Beneluxului. Voi vedea ce va aduce anul, iar apoi vom putea spune ce fel de ciclist sunt.

– Dacă tot am vorbit despre asta, ce curse vrei să câştigi? 

Visez să mă impun în Turul Flandrei şi Paris-Roubaix. Îmi plac mult aceste curse încă de când eram mic.

– În 2013, ai avut o primă jumătate de sezon excelentă, dar apoi nu ai mai obţinut victorii. Ce s-a întâmplat? 

Nimic în mod deosebit, m-am pregătit pentru Campionatele Mondiale. În plus, am fost supravegheat în fiecare cursă şi în aceste condiţii nu este uşor să obţii atât de multe victorii.

– La Firenze, ai terminat pe locul 23 contratimpul individual şi ai sosit cu primul grup în cursa pe sosea. Cum au fost cele două experienţe?

În ziua contratimpului nu am fost la cel mai înalt nivel. Trebuie să fii foarte bun pentru a încheia pe podium. În ceea ce priveşte cursa pe şosea, nu cred că m-aş fi putut descurca mai bine.

– Ai avut multe victorii importante sezonul trecut, la sub 23 de ani. Care dintre acestea a fost cea mai importantă? 

Cel mai important succes a fost în Thuringer Rundfahrt, dar cea mai frumoasă victorie a venit la Campionatele Naţionale. Şi Olympia’s Tour se află sus pe această listă.

– De două sezoane eşti considerat unul dintre cei mai promiţători rutieri olandezi. Este o presiune mare pe umerii tăi, mai ales că oamenii aşteaptă imediat rezultate? 

Nu în acest moment. Poate e o decizie bună că am semnat cu Garmin-Sharp, deoarece aici mă pot descurca ceva mai bine în clasice, în timp ce stau în umbra lui Sebastian Langeveld.

Single Post Navigation

Lasă un comentariu