Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Andrea Zordan: “Vreau să concurez în Giro anul viitor”

Image

A început ciclismul la doar şapte ani, alături de echipa Mainetti. A stat zece ani la această grupare şi a câştigat nu mai puţin de 100 de curse. Acum, are numai 21 de ani, vine după un sezon superb şi este pregătit să îşi facă debutul la profesionişti. Puternic la sprinturi, cu un stil agresiv în curse şi fără niciun complex în faţa rutierilor mai experimentaţi, promite să fie una dintre revelaţiile anului 2014 şi unul dintre cei mai importanţi rutieri italieni în anii următori. Numele său – Andrea Zordan – iar mai multe despre el puteţi citi în acest interviu exclusiv.

– Andrea, cum a fost sezonul 2013?  

Acesta a fost cel mai bun an din cariera mea, am câştigat zece curse şi nu îmi vine să cred. Trebuie să îi mulţumesc echipei mele, Zalf Desiree Fior, pentru că m-a ajutat pe parcursul sezonului.

– Care au fost cele mai importante victorii ale tale? 

Cele mai importante curse pe care le-am câştigat au fost Campionatele Naţionale, Gran Premio di Poggiana şi Trofeo Edil C (Collecchio).

– Ai regrete după acest an? 

Da, am un singur regret, atunci când vine vorba despre Campionatele Mondiale. Ar fi trebuit să mă descurc mult mai bine acolo.

– În multe dintre cursele din 2013, l-ai învins pe Davide Villella. Este o rivalitate între voi doi?  

Nu, suntem prieteni. De fapt, în timpul Campionatelor Mondiale am muncit pentru el de bunăvoie şi sunt fericit pentru locul şase pe care a terminat.

– Eşti un sprinter puternic şi rapid, de asemenea eşti bun pe porţiunile valonate, dar la ce capitole mai trebuie să lucrezi?  

Cred că trebuie să devin mai bun pe căţărări, însă e mai important să continui să-mi dezvolt puterea pe care o am la sprinturi.

– Ce te-a determinat să semnezi cu Androni Giocattoli-Venezuela?  

Am semnat cu Androni Giocattoli-Venezuela, deoarece este cea mai bună echipă profesionistă din Italia, dar şi pentru că a fost prima care s-a interesat de mine. Cel mai probabil, anul viitor voi concura în Turul Italiei.

– Ca stagiar cu Androni, ai concurat în câteva curse de o zi şi ai terminat pe locul şase în Coppa Sabatini. Cum a fost acea experienţă?  

Această experienţă a fost foarte importantă pentru mine. Trebuie să îi mulţumesc managerului meu, Gianni Savio, deoarece mi-a oferit oportunitatea de a concura împreună cu cicliştii profesionişti. Experienţa avută va fi foarte folositoare în viitor.

– Care sunt aşteptările tale în primul sezon ca profesionist? 

Obiectivul meu pentru acest prim sezon va fi să ajut echipa. Mi-ar plăcea să particip în Turul Italiei, pentru că va trece prin Veneto, regiunea mea.

– Şi ce obiective şi visuri ai pentru viitor?  

Să concurez pentru o echipă importantă din World Tour şi să merg în Turul Franţei. Visul meu este să câştig o clasică a nordului şi o etapă din Turul Italiei.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: