Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Barguil, noua speranţă a francezilor

Pe 30 august 2012, Warren Barguil se impunea la Valloire şi devenea lider în clasamentul general al Tour de l’Avenir, cursă pe care a şi câştigat-o, cu un avans de o secundă în faţa columbianului Juan Ernesto Chamorro. A fost un succes care i-a arătat lui Argos-Shimano că nu s-a înşelat atunci când i-a oferit tânărului rutier din Hexagon un contract încă de la finalul sezonului 2011, care l-a găsit pe acesta alături de gruparea Bretagne-Schuller.

Aproape un an mai târziu, Warren Barguil şi-a făcut debutul într-un Mare Tur (Vuelta) şi a câştigat runda încheiată la Castelldefels, reuşind o performanţă rară, cu care nu se pot mândri mulţi ciclişti. Până la el, ultimul campion din Tour de l’Avenir care şi-a trecut în palmares un succes de etapă într-o cursă de trei săptămâni în primul sezon ca profesionist a fost tot un francez, Laurent Roux, învingător la Carpi, în Giro 1998.

Un rutier de mare perspectivă, Barguil i-a adus vineri o victorie extrem de importantă lui Argos-Shimano (doar a doua echipă, după Omega Pharma-Quick Step, care se poate lăuda cu etape câştigate în toate cele trei Mari Tururi al sezonului) şi i-a transmis un gând frumos bunicului său, decedat în urmă cu trei ani. De asemenea, prin succesul său, francezul şi-a făcut din nou compatrioţii să viseze că un triumf în Le Tour va veni în anii viitori, poate cu atât mai mult acum, cu cât este originar din Bretania, regiunea natală a lui Bernard Hinault.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: