Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Managementul lui Euskaltel a anunţat că nu a găsit un co-sponsor pentru sezonul următor şi a confirmat că echipa se va desfiinţa la finalul acestui an. Înfiinţată în 1994, gruparea bască s-a făcut remarcată în ultimele două decenii prin rezultatele sale foarte bune din cursele pe etape, aduse de rutieri ca Roberto Laiseka, Haimar Zubeldia, Iban Mayo, Samuel Sanchez sau Igor Anton. Cum Euskaltel nu a reuşit să facă rost de 3,5 milioane de euro, suma care i-ar fi fost necesară pentru a continua, cicliştii săi vor deveni liberi de contract, mai mulţi dintre aceştia – Sanchez, Igor Anton, Mikel Nieve – primind deja oferte din partea unor echipe de World Tour.

Bradley Wiggins va renunţa la ciclismul pe şosea anul viitor, după ce va mai concura încă un sezon pentru Sky. Câştigător al Turului Franţei în 2012, britanicul în vârstă de 33 de ani ia în calcul să mai participe o dată în Marea Buclă, ca “locotenent” al lui Chris Froome, urmând ca apoi să treacă pe velodrom, pentru a concura cu echipa de pursuit a Marii Britanii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. În palmaresul lui Wiggins se află trei medalii olimpice de aur în cursele pe pistă, obţinute la ediţiile din 2004 şi 2008.

Christian Tessier, preşedintele asociaţiei care organizează Chrono des Nations, a anunţat că va schimba traseul cursei din acest an, ce va trece acum pe la Mont des Alouettes şi Puy de Fou, scopul acestor modificări fiind să promoveze mai mult acea regiune din vestul Franţei. Înfiinţat în 1982, Chrono des Nations se desfăşoară în a doua jumătate a lunii octombrie şi a fost câştigat de rutieri ca Alexandre Vinokourov, David Millar, Chris Boardman sau Tony Martin, germanul de la Omega Pharma-Quick Step fiind deţinătorul titlului.

Potrivit RTV Rijnmond Sport, Amaury Sport Organisation, compania care patronează World Ports Classic, vrea să mute din 2014 luna în care aceasta se va desfăşura. Înfiinţată în 2012, cursa de două zile are loc la finalul lui august, dar de anul viitor sunt şanse mari să se dispute în mai. Câştigătorul primei ediţii, belgianul Tom Boonen, nu va participa şi acum, din cauza unor probleme de sănătate. În schimb, la start şi-au anunţat deja prezenţa Mark Cavendish, André Greipel şi Marcel Kittel.

Prezent în Turul Colorado, prima cursă în care participă după Le Tour, Andy Schleck a acordat un interviu pentru Velonews, declarând că are un obiectiv important pentru finalul sezonului, câştigarea Turului Lombardiei. În vârstă de 28 de ani, ciclistul luxemburghez a mai participat de trei ori în ultima clasică “Monument” a stagiunii, cel mai bun rezultat al său fiind un loc patru la ediţia din 2007, când a terminat la doar zece secunde în urma învingătorului, italianul Damiano Cunego.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: