Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Diego Ulissi: “Mă concentrez pe cursele de o zi”

La doar 24 de ani, Diego Ulissi este unul dintre cei mai buni rutieri italiani din acest sezon. Un loc şapte la general în Paris-Nisa şi victoria în Settimana Internazionale di Coppi e Bartali au fost cele mai importante rezultate ale sale în prima parte a anului, acestea fiind urmate în luna iulie de un succes de etapă în Turul Poloniei, la Madonna di Campiglio, căţărare pe care s-a impus şi Marco Pantani, la ediţia din 1999 a Turului Italiei.

Acum, Ulissi se pregăteşte pentru Vuelta, acolo unde speră să aibă o evoluţie solidă, astfel încât să fie selecţionat de Paolo Bettini pentru Campionatele Mondiale de la Florenţa. Care sunt obiectivele sale pentru următoarele săptămâni, dar şi visurile sale pentru viitor? Puteţi afla citind interviul de mai jos, pe care l-am realizat cu ajutorul lui Andrea Appiani, ofiţerul de presă al lui Lampre-Merida.

– Diego, eşti satisfăcut de sezonul avut până acum?

Da, chiar sunt mulţumit: am obţinut victorii importante, am fost competitiv în aproape toate cursele în care am participat, chiar şi în cele mai importante dintre acestea. Oricum, sunt conştient că mă pot descurca mai bine şi sunt dispus să fac eforturi pentru a realiza asta. Ar fi extraordinar pentru mine să obţin un succes de top până la finalul stagiunii.

– Care a fost cel mai bun moment al anului?

Victoria de etapă de pe Madonna di Campiglio, în prima zi a Turului Poloniei. Am muncit din greu ca să fiu pregătit pentru a doua jumătate a sezonului şi mi-am putut îndeplini imediat obiectivul. Şi ce obiectiv important a fost!

– Ai 24 de ani şi ai demonstrat deja că ai potenţial în cursele pe etape. În viitor, în care dintre aceste competiţii crezi că vei putea obţine rezultate importante?

În această perioadă a carierei mele mă concentrez pe cursele de o zi. Ştiu că trebuie să îmi îmbunătăţesc rezistenţa pe distanţele lungi, aşa că muncesc mult pentru a face asta, astfel încât să fiu competitiv şi să obţin o victorie într-o mare clasică. Încă sunt tânăr şi voi avea destul timp să abordez Marile Tururi, dar înaintea acestora sunt cursele de o zi.

– Ce aspecte trebuie să îmbunătăţeşti pentru a fi un favorit în Marile Tururi?

În primul rând, este o chestiune mentală: nu e atât de uşor să fii concentrat trei săptămâni pe un obiectiv atât de important cum este clasamentul general al unui Mare Tur. Apoi, aşa cum am mai spus, am nevoie să îmi îmbunătăţesc rezistenţa pe distanţele lungi.

– Există presiune suplimentară pe umerii tăi din cauza aşteptărilor mari pe care le au compatrioţii de la tine?

Nu, nu simt această presiune. Echipa mă susţine perfect, fără să mă preseze, şi mi-a permis să parcurg treptat acest drum, care sunt convins că mă va aduce la un nivel înalt. Cred că sunt aproape să ating acest nivel.

– Ce curse visezi să câştigi în viitor?

Am multe visuri, e dificil să aleg unul singur. Una dintre clasicele din Ardeni ar fi un vis frumos pe care să încerc să îl transform în realitate.

– Care este programul tău până la finalul sezonului?

Următoarea cursă în care voi participa va fi Turul Spaniei, după care voi lua parte la Campionatele Mondiale, dacă voi fi selecţionat în echipa naţională. În octombrie voi merge în Giro dell’Emillia şi în Il Lombardia.

– Apropo de Campionatele Mondiale, ce părere ai despre traseul cursei de şosea?

Este foarte interesant şi solicitant. În porţiunea finală a circuitului, pe via Salvati, este un deal perfect pentru un atac. Ar putea fi atacul câştigător dacă unii rutieri vor străluci acolo.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: