Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Gregory Brenes Obando

Greg Van Avermaet, Michael Matthews, Tom Danielson sau Chris Horner au fost câţiva dintre actorii principali ai Turului Utah, cursă care în ultimii ani a devenit una dintre cele mai importante din Statele Unite. În afară de aceştia, s-au făcut remarcaţi şi câţiva rutieri tineri: dacă belgianul  Jasper Stuyven a fost o confirmare, Gregory Brenes Obando a reprezentat o surpriză plăcută şi total neaşteptată. Ciclistul din Costa Rica, stagiar la Champion System, a terminat pe locul 15 în clasamentul general şi în unele momente (etapa a patra) a arătat crâmpeie din potenţialul său.

Născut la Capellades, în 1988, Brenes Obando a obţinut rezultate bune încă dinainte de împlini 18 ani, ce este drept, acestea venind în curse desfăşurate în ţara natală. În 2009, a ajuns în Europa, la Differdange, iar un sezon mai târziu, pe când se afla la echipa Burgos 2016, au apărut deja câteva rezultate care au au atras atenţia: locul trei în Grand Prix du Portugal, un top 10 în Vuelta Asturias şi un loc 12 în Tour de l’Avenir, cursă câştigată de Nairo Quintana. Clasările bune i-au atras atenţia grupării Continentale Movistar, care i-a oferit un contract, dar şi un statut de lider în unele curse.

Costaricanul nu a dezamăgit în ultimele trei sezoane, obţinând constant victorii şi rezultate importante, iar acum este foarte aproape să semneze primul contract de profesionist din carieră, cu Champion System, echipă care îl va trimite şi în Turul Colorado, acolo unde nu e deloc exclus să impresioneze, dacă va avea ocazia. Evident, palmaresul său de până acum nu reprezintă o garanţie că va reuşi odată ajuns în plutonul profesionist, evoluţia sa ulterioară depinzând de mulţi factori, însă ceva îmi spune că în următorii ani vom mai auzi de Gregory Brenes Obando.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: