Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Ziarul El Correo avansează posibilitatea unei fuziuni între Lampre şi Euskaltel la finalul acestui sezon, care ar presupune ca şase dintre cicliştii echipei basce să ajungă la gruparea italiană. Printre cei care ar putea face această mutare se numără fraţii Izaguirre (Gorka şi Jon), Mikel Landa, Mikel Nieve, Mikel Astarloza, Igor Anton şi Samuel Sanchez, campionul olimpic de la Bejing. O astfel de fuziune ar ajuta-o pe Euskaltel să rămână în pluton, într-o formă sau alta, formaţia din Spania fiind ameninţată în acest moment cu dispariţia, urmare a problemelor financiare pe care le are.

Andy Schleck a confirmat că va participa în Turul Colorado, care se va desfăşura între 19 şi 25 august. Alături de rutierul luxemburghez, RadioShack-Leopard îi va mai trimite acolo pe Jens Voigt, Tiago Machado şi Andreas Klöden. Cei patru nu sunt singurii ciclişti importanţi care şi-au anunţat prezenţa la cea de-a treia ediţie a cursei din Statele Unite: Chris Froome (învingătorul din Turul Franţei), Richie Porte, Moreno Moser, Peter Sagan (câştigătorul tricoului verde din Marea Buclă), Michael Rogers, Tejay van Garderen şi Greg Van Avermaet se vor afla şi ei la startul din Aspen.

O echipă din Emiratele Arabe Unite îşi va face apariţia sezonul următor în eşalonul Continental. Este vorba despre Al Ahli, care a depus deja dosarul la Uniunea Ciclistă Internaţională pentru a primi licenţa. Gruparea din Dubai va avea un lot format din 18 rutieri (şase de la clubul Al Ahli, şase sub 23 de ani şi alţi şase străini) şi se va axa pe cursele din Circuitul Asiatic. Înainte de Al Ahli, alte două echipe de ciclism din Golful Persic au mai făcut parte din a treia divizie valorică: Al Jazeera (2005) şi Doha Cycling Team (2007-2009).

Anthony Charteau şi-a anunţat retragerea din activitate după acest sezon. În vârstă de 34 de ani, rutierul echipei Europcar va mai participa până la finalul stagiunii în patru curse: Tour de l’Ain, Tour du Poitou-Charentes, Marele Premiu de la Plouay şi Tour de Vendée. De-a lungul carierei, francezul a câştigat tricoul de cel mai bun căţărător în Le Tour (2010), Turul Langkawi şi Tropicale Amissa Bongo, de trei ori. În palmaresul său se mai află victorii de etapă în Turul Cataluniei, Route du Sud şi Turul Normandiei.

Bruno Reverberi, directorul sportiv al lui Bardiani Valvole, a anunţat că a semnat un contract valabil pe doi ani cu Acqua e Fiuggi Terme, care va fi noul sponsor al echipei italiene. Controlată de municipalitatea din Fiuggi, Acqua e Fiuggi Terme are al doilea cel mai mare lanţ hotelier din regiunea Lazio, cu mai mult de o sută de stabilimente. Rămâne de văzut dacă banii primiţi de la noul partener o vor ajuta pe Bardiani să îşi păstreze cei mai importanţi ciclişti, Sacha Modolo şi Enrico Battaglin, aflaţi pe lista de transferuri a mai multor grupări de World Tour.

Cu aproximativ două luni rămase până la finalul sezonului, Mark Cavendish conduce într-un clasament al victoriilor. Britanicul în vârstă de 28 de ani a adunat 16 succese, cu unul mai mult decât Marcel Kittel şi Peter Sagan. În ierarhia echipelor, pe locul întâi se află Omega Pharma-Quick Step, care are 36 de victorii. Gruparea belgiană e urmată de Sky, cu 29 de succese, în timp ce Movistar, autoare a 22 de victorii în 2013, ocupă ultima treaptă a podiumului. Dintre cele 19 echipe de World Tour, Vacansoleil are cele mai puţine succese, trei.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: