Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2013 – etapa a lV-a

Image

Contratimpul pe echipe revine în Marea Buclă după doi ani, şi chiar dacă traseul este scurt, numai 25 de kilometri, lupta se anunţă foarte intensă, deoarece unii dintre favoriţi sunt determinaţi să facă diferenţe în raport cu adversarii, pentru a avea un avantaj psihologic înaintea primelor etape montane, care îşi vor face apariţia la finalul săptămânii. Traseul din Nisa, acolo unde va avea loc contratimpul, este perfect plat, are doar nouă viraje şi un singur punct de cronometraj intermediar, plasat undeva la jumătate.

La prima vedere, Omega Pharma-Quick Step, Sky şi Garmin-Sharp vor lupta pentru victorie, cu menţiunea că fiecare are un minus: echipa belgiană se va baza pe un Tony Martin accidentat, cea britanică nu va conta prea mult pe Geraint Thomas şi Ian Stannard, din aceleaşi motive, în vreme ce gruparea manageriată de Jonathan Vaughters şi-a pierdut o parte din prospeţimea şi “motoarele” din urmă cu doi ani, atunci când pornea ca favorită în toate etapele de acest fel. Surpriza ar putea veni de la Orica-GreenEdge sau BMC, echipe care au atât oameni buni la contratimp, cât şi rouleuri ce le permit să meargă la o viteză foarte ridicată pe străzile din Nisa, acolo unde se poate ajunge şi la 55 km/oră.

Contratimpul de pe Costa de Azur va reprezenta şi o primă înfruntare, de la distanţă, e adevărat, între Chris Froome şi Alberto Contador. Evident, britanicul are un plus în faţa ibericului, însă nu trebuie să ne aşteptăm la diferenţe mari, ci la ecarturi de ordinul a 20-30 de secunde, ce vor avea rolul de a-i da o formă clasamentului general până când se va intra în Pirinei.

Va fi pentru prima oară după 32 de ani când Le Tour va ajunge la Nisa. În 1981, aici s-au desfăşurat loc un prolog şi o etapă pentru sprinteri, care i-au avut drept câştigători pe Bernard Hinault şi Freddy Maertens.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: