Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vini Fantini

este sigură de pe acum că nu va mai fi invitată la ediţia din 2014 a Turului Italiei. Dacă Danilo Di Luca, depistat pozitiv cu EPO, a fost văzut ca un caz izolat, lucrurile au devenit mult mai grave pentru echipa manageriată de Luca Scinto după ce şi Mauro Santamborgio, cel mai bun rutier al grupării în Corsa Rosa, a picat un test anti-doping la aceeaşi substanţă. Santambrogio a fost testat în prima zi a competiţiei, la Napoli, ceea ce arată că ceva a mers greşit în “pregătirea” sa pentru cursă, deoarece etapa inaugurală, una de sprint, nu îl interesa pe acesta.

Indicii privind noul caz de dopaj au venit în urmă cu câteva zile, atunci când Valentino Sciotti (patronul), Angelo Citracca (managerul), Luca Scinto (directorul sportiv) şi Daniele Tarsi (doctorul) au fost chemaţi de Federaţia Italiană la Roma, pentru o “discuţie importantă”. Iniţial, s-a crezut că subiectul va fi Danilo Di Luca, însă iată că lucrurile au căpătat o cu totul altă dimensiune, după depistarea lui Santambrogio, unul dintre protagoniştii ediţiei cu numărul 96 a Turului Italiei.

Ce înseamnă ştirea venită de la Roma? Pe termen scurt, că Vincenzo Nibali va primi victoria în etapa a 14-a, încheiată la Bardonecchia, în timp ce Domenico Pozzovivo va urca pe locul nouă, iar Franco Pellizotti va intra în top zece. Pe termen lung, testul pozitiv al lui Santambrogio este sinonim cu o suspendare de doi ani pentru el şi multe probleme pentru Vini Fantini, echipă ce va fi trecută cu vederea în viitor de RCS Sport, atunci când aceasta va acorda invitaţii pentru cursele pe care le organizează.

Single Post Navigation

7 thoughts on “Vini Fantini

 1. Pacat de el ca parea un tip de viitor. Dar mai bine ca l-a prins acum decat peste 7-10 ani. Naspa e ca nu prea mai are cu cine sa vina Vini Fantini in Turul Sibiului.

  • Da, mai avea macar trei sezoane la nivel inalt inainte. Pentru Turul Sibiului, mai raman Garzelli, Taborre, Gatto sau Rabottini; totusi, sunt oameni importanti.

 2. mihaicc pe a spus:

  Ma cam simt dezamagit de Santambrogio, dar macar nu mai scapi daca iei EPO acum, luam si ceva pozitiv din aceste descoperiri. Acum cine mai ia EPO cand probabil s-au inventat deja multe alte metode si medicamente (ex Aicar). Si asta e in ciclism, in sporturile mai bogate cred ca au deja medicamente personalizate 🙂
  http://www.guardian.co.uk/sport/blog/2013/may/31/epo-cycling-generation-doping-cheats

  Pelizzoti intra in top 10, dupa ce si el si-a ispasit pedeapsa. Unul ia pauza doi ani, altul dupa 2 ani revine la o forma buna si mai curata (cel putin pana acum).

 3. Myhay pe a spus:

  Mie greu sa cred ca atunci cand in 2 saptamani sunt saltati 2 ciclisti de la tine din echipa tu, Luca Scinto, nu shtiai nimic

  • Da, adevarul e ca Luca Scinto mai mult cade in penibil cu declaratiile pe care le da. Daca nu stia absolut nimic, inseamna ca nu este un manager cu mana de fier, asa cum ii place sa lase impresia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: