Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Bradley Wiggins, absent din Turul Franţei

Pe unele canale, ştirea a apărut de câteva zile, dar a fost primită cu o uşoară neîncredere, la fel ca orice informaţie neoficială. Vineri însă, a venit confirmarea: Bradley Wiggins va rata ediţia cu numărul 100 a Turului Franţei. Ce înseamnă asta? Mai întâi, că pentru prima dată în ultimii cinci ani, deţinătorul trofeului nu se va afla la start. În 2008, Alberto Contador, câştigătorul din 2007, nu a participat din cauza deciziei organizatorilor de a nu o primi în cursa pe Astana, ca urmare a problemelor de dopaj cu care s-a confruntat noua sa echipă la ediţia precedentă. 

Pe de altă parte, la fel de adevărat este că absenţa lui Wiggins echivalează cu o stare de linişte la care Chris Froome nu s-ar fi aşteptat nici în cele mai frumoase vise ale sale. Odată cu retragerea conaţionalului său, Froome, al doilea clasat în 2012, ştie că statutul de lider al lui Sky nu îi mai poate fi contestat de nimeni. Dacă Bradley Wiggins ar fi fost prezent în cursă, situaţia ar fi fost dificil de gestionat pentru David Brailsford, deoarece Froome ar fi dorit să îi fie întors serviciul de anul trecut, în timp ce campionul en-titre ar fi refuzat, mai mult ca sigur, să se transforme în “locotenentul” britanicului de origine kenyană. 

Sky a pus absenţa lui Bradley Wiggins pe seama accidentării la genunchi suferite în Turului Italiei, în timp ce alte surse spun că totul s-ar trage de la infecţia respiratorie cu care s-a ales în Corsa Rosa. Indiferent de motiv, cert este că s-a ales praful de obiectivul britanicului, de a deveni primul rutier din ultimii 15 ani care realizează “dubla” Il Giro-Le Tour în acelaşi sezon. Însă mai important decât asta e ce se va întampla cu cariera pe şosea a ciclistului în vârstă de 33 de ani. 2013 a fost un dezastruos pentru campionul olimpic la contratimp şi nu ar fi deloc exclus ca într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat, acesta să se concentreze doar pe velodrom şi pe Rio Janeiro 2016.

Single Post Navigation

6 thoughts on “Bradley Wiggins, absent din Turul Franţei

 1. Myhay on said:

  Pentru Sky asta este cea mai buna veste, desi, era interesant sa-l vedem pe Wigins in rolul de locotenent al lui Froom evident daca accepta statutul
  Ps: Alex ce mai se aude de cazul Kreuziger?

  • Nimic, se pare ca Federatia din Cehia nu va lua masuri impotriva lui. In ceea ce il priveste, va participa in Turul Elvetiei, care incepe sambata viitoare.

 2. mihaicc on said:

  Da, si mie imi miroase a velodrom. A castigat deja „aurul” pe sosea, nu s-a putut atinge de roz, dar asta e viata.

  • Momentan, informatiile aparute spun ca se va pregati pentru Turul Spaniei, dar mi se pare putin probabil sa fie liderul lui Sky acolo, in conditiile in care traseul este foarte dificil si nu i se potriveste deloc.

   • mihaicc on said:

    Nu-i nimic, va fi o ploaie de vara pe o coborare de pe un munte de cateogria a 3-a in Spania si va putea … merge cam cum cobor si eu. Cam restul marilor jucatori la general se vor concentra pe Franta, in Spania lumea va incerca sa salveze ceva din sezon, dar rechinul va fi acolo, si destul de motivat as zice. In Vuelta, ar trebui sa-l ajute pe Uran, si el si Froome 🙂

    Probabil va mai sta si o parte din 2014 pe sosea, se plateste mai bine ca pe lemn, apoi revine sa se pregateasca sa prinda un loc in lotul olimpic. Dupa Turul Frantei 2014, Rio 2016.

    • Adevarul este ca antrenorul echipei britanice de pursuit i-a transmis inca din 2012 ca trebuie sa renunte la sosea cu doi ani inainte de Rio, pentru a avea sanse sa ajunga in echipa. Acelasi lucru e valabil si in cazul lui Mark Cavendish, care a spus in mai multe randuri ca doreste un aur olimpic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: