Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2013 – etapa a X-a

Image

Prima bătălie adevărată din Turul Italiei este aşteptată marţi, atunci când plutonul va avea parte de un impresionant finiş la altitudine. Etapa care se va desfăşura între Cordenons şi Altopiano del Montasio urcă încă de la start, prima jumătate fiind un fals plat. După această lungă procesiune, îşi va face apariţia Passo Cason di Lanza, o ascensiune în lungime de 14,5 kilometri, care va fi urcată în trepte, cicliştii urmând să coboare la un moment dat. Passo Cazon di Lanza are o pantă maximă de 16% şi nu ar fi deloc exclus ca unii rutieri care nu contează deloc în clasamentul general să plece de acolo.

Coborârea de pe Passo Cason di Lanza este foarte tehnică, iar dacă va ploua, va fi şi mai periculoasă pentru ciclişti. Ultimul obstacol al zilei va fi Altopiano del Montasio, care va avea o pantă dulce în prima parte, lucrurile urmând să devină serioase odată cu a doua jumătate. Când mai sunt exact 4,5 kilometri rămaşi până la final, panta va ajunge la 20%, iar acela va fi terenul ideal pentru atacuri ale oamenilor interesaţi de tricoul roz.

Lider la general, Vincenzo Nibali va trebui să stea cu ochii pe adversarii săi, dar şi să aibă grijă să îşi păstreze cât mai mulţi colegi alături de el, după ce Astana a arătat semne de vulnerabilitate în runda precedentă. Mai aşteptată decât evoluţia italianului va fi cea a lui Sky, care trebuie să arate dacă este în stare să impună ritmul sufocant din Turul Franţei 2012, când i-a scuturat pe toţi adversarii lui Bradley Wiggins.

Dacă şi-a revenit după problemele de duminică, Ryder Hesjedal ar trebui să iasă la atac, la fel ca Samuel Sanchez şi Carlos Betancur, aflaţi deja la o diferenţă însemnată în ierarhia generală. Un candidat cert la victorie va fi Michele Scarponi, care a arătat o formă excelentă până acum, dar nici Cadel Evans nu ar trebui neglijat, cu atât mai mult cu cât se ştie că australianul creşte de la o săptămână la alta într-un Mare Tur. Alţi pretendenţi la primul loc în etapă mai sunt Mauro Santambrogio, Robert Gesink şi Domenico Pozzovivo, dar orice s-ar întâmpla marţi, lucrurile tot vor rămâne foarte deschise, deoarece săptămână secundă a Il Giro mai are trei finişuri în căţărare.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: