Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Claudio Corti: “Colombia vrea o etapă în Giro”

Una dintre cele trei echipe care au primit invitaţii pentru a 96-a ediţie a Turului Italiei, Colombia nu a dezamăgit în prima jumătate a cursei, implicându-se în mai multe evadări şi chiar bifând un loc pe podium, la Florenţa, prin Jarlinson Pantano, care a terminat pe locul al treilea. În afară de acesta, şi Robinson Chalapud a ieşit în evidenţă, adunând puncte care l-au ajutat să urce pe poziţia secundă în clasamentul căţărătorilor.

Pe lângă cei doi rutieri menţionaţi mai sus, gruparea manageriată de Claudio Corti îi mai are pe Darwin Atapuma şi Fabio Duarte, cu care speră să se faca remarcată odată cu apariţia munţilor înalţi, în a doua săptămână. Mai multe despre obiectivele echipei sud-americane, în interviul următor, pe care Claudio Corti l-a acordat pentru Cafe Roubaix.

– Domnule Corti, care este atmosfera în tabăra Colombiei înainte de debutul într-un Mare Tur?

Toată lumea e fericită. Rutierii noştri au aşteptări mari, deşi ştiu că va fi o cursă la un cu totul alt nivel decât cele în care au concurat până acum. Columbienii au atitudinea potrivită pentru a aborda o competiţie de anvergura Turului Italiei.

– Este echipa sub presiune din cauza lipsei de victorii în 2013?

Nu, absolut deloc. Pe vremea când eram ciclist, îmi amintesc că am participat într-un Giro cu echipa Sammontana, iar Moreno Argentin ne-a adus acolo primul succes al sezonului. Nu ar fi pentru prima dată când o grupare ar sparge gheaţa în Turul Italiei.

– Cine va fi liderul echipei?

Nu aşa vom pune problema, chiar dacă avem doi sau trei rutieri foarte buni. Nu ne dorim să ne bazăm pe un singur lider. Evident, în ultima săptămână, atunci când vor apărea căţărările cele mai dificile, Darwin Atapuma va fi sprijinit de colegii săi. Totuşi, până atunci, sper că desfăşurarea cursei ne va arăta cine este liderul nostru.

– Şi care vor fi obiectivele Colombiei pentru Corsa Rosa?

Să onorăm cursa, deoarece reprezentăm Columbia şi trebuie să concurăm cu onoare şi cu respect. Vrem să câştigăm o etapă, asta contează cel mai mult. Clasamentul general nu e atât de important pentru mine. Îmi doresc mai mult ca echipa să fie combativă, puternică şi să crească de la o săptămână la alta.

– Ar putea tricoul albastru să devină o ţintă în a doua jumătate a cursei?

Categoric! Lucrurile vor fi clare în acea ierarhie doar în ultima săptămână, ceea ce înseamnă că nu va conta prea mult ce se va întâmpla în primele etape. Căţărările mari vor decide câştigătorul tricoului albastru.

– Ce părere aveţi despre traseul Turului Italiei?

Este frumos, dar, în acelaşi timp, dificil, şi chiar dacă avem mulţi kilometri de contratimp, nu cred că această probă va avea un impact atât de mare asupra clasamentului general. Il Giro din 2013 are şapte finişuri în căţărare, iar acestea vor oferi o formă ierarhiei finale. Ca să fiu mai precis, Galibier, Val Martello şi Tre Cime di Lavaredo vor conta cel mai mult.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: