Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Qatarului 2013 – încălzirea pentru pavate

Mulţi sunt de părere că Turul Qatarului nu spune nimic şi reprezintă doar o competiţie de umplutură, născută din dorinţa şeicilor de a fi prezenţi şi în ciclism, un sport care le asigură o vizibilitate imensă. Însă lucrurile nu stau chiar aşa: o scurtă privire asupra rutierilor care şi-au anunţat participarea duce cu gândul la clasicele pe pavate, şi nu la o simplă cursă cu un profil plat, perfect pentru sprinteri.

Fabian Cancellara, Juan Antonio Flecha, John Degenkolb, Taylor Phinney, Edvald Boasson Hagen, Geraint Thomas, Heinrich Haussler şi Matti Breschel sunt doar câţiva dintre rutierii importanţi care formează o listă de start impresionantă, similară cu cea din Turul Flandrei şi Paris-Roubaix. Atraşi de temperaturile ridicate din Orientul Mijlociu, dar şi de vântul puternic, care aminteşte de cursele de o zi din Belgia şi Franţa, toţi cei de mai sus văd în Turul Qatarului încălzirea perfectă pentru clasice, un rendez-vous ce nu trebuie ratat.

Oricât de ciudat ar părea pentru o competiţie care nu are nici măcar o căţărare sau o porţiune de piatră cubică, Turul Qatarului se anunţă extrem de interesant şi spectaculos, deoarece va oferi câteva indicii privind forma actorilor principali din clasicele pe pavate de peste o lună şi jumătate. Deşi cinci dintre cele şase etape sunt în linie (una va consta într-un contratimp pe echipe), nu ar trebuie să mire pe nimeni dacă doar două sau trei dintre acestea se vor termina cu un sprint masiv, în condiţiile în care vântul şi penele de cauciuc sunt aşteptate să îşi pună serios amprenta asupra cursei.

Un singur rutier important lipseşte de la start, Tom Boonen, nimeni altul decât deţinătorul recordului de victorii în Turul Qatarului. Chinuit de probleme de sănătate în ultimele săptămâni, belgianul a fost obligat să îşi amâne debutul în noul sezon, urmând să participe în Turul Omanului, la jumătatea lui februarie. Cât de mult vor conta cele şase zile pierdute de Boonen, care şi-a construit aproape mereu pregătirea de primăvară cu ajutorul Turului Qatarului, vom afla la finalul lunii martie.

Single Post Navigation

4 thoughts on “Turul Qatarului 2013 – încălzirea pentru pavate

  1. Totul de la bani pleaca, iar celelalte beneficii pe care le au rutierii sunt ca un bonus binevenit. Daca nu se puneau la bataie premiile pe care le-au scos seicii la inaintare nu mai veneau atatia ciclisti renumiti in Qatar.

    • Nu sunt de acord, premiile in Turul Qatarului sunt foarte mici. Pentru o etapa, organizatorii ofera 3 615 euro, iar victoria in clasamentul general este recompensata cu 10 000 de euro (majoritatea ciclistilor au un salariu lunar mai mare). As spune ca rutierii prezenti acolo se impart in doua categorii: cei care vin sa se pregateasca pentru clasicele pe pavate si cei care cauta un rezultat bun devreme, astfel incat ei si echipa sa scape de presiune.

  2. OK, asa o fi. Dar inainte sa apara Turul Qatarului, ce optiuni aveau ciclistii?

    • Multi mergeau in Italia, pentru Trofeo Laigueglia, Gran Premio Costa degli Etruschi, Turul Sardiniei, insa doua dintre aceste curse au disparut acum. Altii alegeau Etoile de Besseges si Turul Mediteranean, in timp ce unii concurau in Challenge-ul Mallorca, Vuelta Ciclista a la Comunidad Valenciana si Turul Algarve. Pe de alta parte, observa ca niciuna dintre aceste curse nu oferea conditii atat de similare cu cele din clasicele pe pavate, asa cum se intampla cu Turul Qatarului. Pe de alta parte, nu uita ca Turul Qatarului a fost infiintat in 2002, deci are un anumit statut in calendarul ciclistilor de clasice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: