Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Fausto Masnada – următoarea stea a ciclismului italian?

L-am remarcat pe Fausto Masnada în urmă cu ceva mai mult de un an, atunci când a câştigat Trofeo Ezio Bellotti, o cursă de o zi rezervată juniorilor. Italianul a fost unul dintre cei doar 58 de rutieri care au ajuns la final, unde a obţinut o victorie entuziasmantă, şi cu atât mai frumoasă, cu cât a venit pe Madonna del Ghisallo, una dintre locaţiile legendare din lumea ciclismului. Aflat la echipa Bergamasca Astro Semperlux, Masnada i-a învins cu 46 de secunde pe compatrioţii săi, Valerio Conti şi Andrea Garosio, confirmând că este unul dintre cele mai bune produse ale ciclismului italian în ultima vreme.

Un fan declarat al lui Ivan Basso, Masnada seamănă cu dublul câştigător al Turului Italiei la capitolul rezistenţă, fiind posesor al unui “motor diesel” impresionant pentru vârsta sa fragedă, însă are şi ceva ce Basso nu a avut niciodată: acceleraţia. Aceşti doi factori au fost determinanţi în victoria obţinută pe Ghisallo, una dintre cele mai frumoase ale unui junior în 2011.

Acela nu a fost singurul succes important din ultima vreme: aptitudinile de căţărător pur i-au permis lui Fausto Masnada să câştige un contratimp individual în urcare, Memorialul Maurizio Bombieri, disputat la Lugo di Grezzana. La aceste succese se adaugă şi un loc şase pe care s-a clasat în una dintre cele mai grele curse pe etape destinate amatorilor – Giro della Valle d’Aosta – acolo unde a terminat pe şase, înaintea unor rutieri care au trecut deja la profesionişti: Lachlan Morton (Garmin-Sharp), Francesco Manuel Bongiorno (Bardiani Valvole) şi Josh Edmondson (Sky).

Ochit deja de câteva echipe Pro Continentale şi World Tour, ciclistul peninsular (între timp, trecut la Colpack, una dintre grupările sub 23 de ani de tradiţie din Italia) nu şi-a pus încă problema de a face pasul următor în 2013, preferând să se concentreze pe cursele pe etape din ţara natală, în special pe Girobio, acolo unde, dacă nu se va întâmpla ceva neprevăzut, va porni ca unul dintre favoriţi la victorie. În funcţie de evoluţia sa din Girobio, din 2014 ar putea fi văzut în lumea mare a ciclismului, unde are toate şansele să devină unul dintre numele mari, odată cu trecerea anilor.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: