Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Gianni Meersman a plecat de la Lotto-Belisol, profitând de o clauză care îi permite să rupă contractul dacă echipa nu este sigură de primirea unei licenţe World Tour. În vârstă de 27 de ani, belgianul nu a anunţat încă unde va merge, dar indiciile duc către o înţelegere cu RadioShack-Nissan. Autor a două victorii în 2012, Meersman a mai fost dorit de gruparea luxemburgheză în toamna trecută, dar nu a mai ajuns acolo din cauza fuziunii dintre Leopard-Trek şi RadioShack. Un alt factor care l-ar putea determina pe Meersman să semneze cu RadioShack-Nissan este faptul că tatăl său lucrează acolo, făcând parte din departamentul de logistică al echipei.

Alejandro Valverde a anunţat principalele curse în care va participa anul viitor. Deşi la un moment dat s-a crezut că va merge în Giro, ciclistul lui Movistar a infirmat acele zvonuri şi a anunţat că marele său obiectiv este să termine Turul Franţei pe podium. Pe lângă Le Tour, medaliatul cu bronz de la Valkenburg se va mai concentra pe Turul Ţării Bascilor, clasicele din Ardeni, Turul Spaniei şi Campionatele Mondiale, care se vor desfăşura la Florenţa.

Rui Costa, coechipierul lui Valverde, a fost desemnat cel mai bun sportiv portughez al anului, un premiu cu atât mai surprinzător, cu cât învinsul său s-a numit Cristiano Ronaldo, jucătorul lui Real Madrid. În vârstă de 26 de ani, Rui Costa a impresionat în 2012, după ce a câştigat Turul Elveţiei, una dintre cele mai grele curse pe etape din lume. Pe lângă acel triumf, el s-a mai clasat pe podium în Marele Premiu de la Plouay, Trofeo Deia, Marele Premiu de la Quebec şi Turul Romandiei, rezultate care i-au permis să termine pe locul zece în ierarhia World Tour.

Jaan Kirsipuu este noul director sportiv al Astanei. În vârstă de 43 de ani, estonianul a evoluat în ultimul sezon pentru echipa chineză Champion System, căreia i-a adus două succese. Balticul este cunoscut mai ales din perioada când a rulat în culorile lui AG2R, alături de care a câştigat patru etape în Turul Franţei. Cariera lui Kirsipuu s-a întins pe parcursul a mai mult de două decenii, iar în palmaresul său se mai regăsesc succese în Vuelta, Turul Luxemburgului, dar şi zece titluri de campion naţional, atât pe şosea, cât şi la contratimp.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: