Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Leopard SA, compania care administrează echipa RadioShack-Nissan, a anunţat că a renunţat la colaborarea cu managerul Johan Bruyneel, din cauza scandalului imens în care acesta este implicat. Totuşi, momentan nu e clar dacă belgianul a rupt toate legăturile cu gruparea luxemburgheză în condiţiile în care se ştia că Bruyneel este unul dintre co-proprietarii formaţiei, urmare a fuziunii realizate anul trecut, între RadioShack şi Leopart-Trek. Fostul manager al lui Lance Armstrong a anunţat că va lupta în continuare pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

Potrivit unor informaţii neoficiale, sunt şanse mari ca la RadioShack-Nissan să ajungă Bob Stapleton şi Allan Peiper, cei care până anul trecut s-au ocupat de HTC-Highroad. În vârstă de 54 de ani, Stapleton a luat o pauză după ce echipa pe care o conducea s-a desfiinţat, deoarece nu a găsit un sponsor, în ciuda faptului că HTC era una dintre cele mai de succes formaţii din istoria acestui sport. El şi-a arătat disponibilitatea de a reveni în ciclism şi a recunoscut că a fost contactat de două grupări de World Tour, însă niciuna nu a fost RadioShack-Nissan.

Christian Prudhomme, directorul Turului Franţei, a declarat că nu este de acord ca victoriile obţinute de Lance Armstrong în Marea Buclă, în cazul în care îi vor fi retrase acestuia, să îi fie acordate altcuiva. Prudhomme s-a referit la perioada 1999-2005 ca fiind una “pătată”, dar momentan nu este clar dacă vrea să lase primul loc vacant sau să pună un asterix în dreptul lor, aşa cum s-a întâmplat cu succesul danezului Bjarne Riis, din 1996.

Cea mai importantă echipă de ciclism din Canada, Spidertech, şi-a suspendat activitatea pentru 2013, o decizie despre care managerul Steve Bauer a spus că nu a fost luată din cauza recentelor probleme din ciclism, generate de dezvăluirile făcute de USADA. În schimb, Bauer a spus că hotărârea are legătură cu intenţia formaţiei nord-americane de a face tot posibilul pentru ca în 2014 să primească o licenţă World Tour. Din primele informaţii, toţi rutierii aflaţi la Spidertech vor fi ajutaţi să îşi găsească o echipă la care să evolueze anul viitor.

Single Post Navigation

One thought on “Pe scurt

  1. eydelie on said:

    Si Bruyneel si domnu’ doctor …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: