Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2012 – etapa a XVll-a

Image

Ziua de pauză a trecut, iar rutierii vor reveni acum la lucrurile serioase. Asta înseamnă că miercuri îi va aştepta încă un finiş în căţărare, al nouălea de la această ediţie. Deşi nu se compară cu Lagos de Covadonga sau Cuitu Negru, Fuente De ar putea aduce ceva nou în cursă, deoarece e o căţărare mai rulabilă, prin urmare, mult mai potrivită pentru Alberto Contador, care a fost incapabil să îl distanţeze pe Joaquim Rodriguez pe ascensiunile ce necesitau schimbări dese de ritm.

Este adevărat, panta medie nu sare de 3,9% pe parcursul celor 17,3 kilometri ai căţărării, însă o porţiune mai grea, de 9,8%, îşi va face apariţia cu doar câţiva kilometri înainte de sosire. În plus, Contador a dat asigurări la conferinţa de presă susţinută în ziua de pauză că nu a renunţat la victorie şi că va face totul pentru a obţine tricoul roşu, iar asta înseamnă că nu va lăsa ca Fuente De să treacă fără a mai încerca ceva.

Pe de altă parte, există şanse mari ca o evadare să reuşească, din cel puţin două motive: în primul rând, Saxo Bank-Tinkoff Bank vrea ca Joaquim Rodriguez să nu mai pună mâna pe secundele de bonificaţie de la final; în al doilea rând, Simon Clarke şi Thomas De Gendt sunt separaţi de numai cinci puncte în clasamentul tricoului alb cu buline albastre, iar pe traseu sunt puse în joc 11 puncte. Prin urmare, cei doi pot pleca pentru acestea, iar dacă vor fi însoţiţi de alţi cinci sau şase rutieri, au toate şansele să păcălească un pluton care se va reface în continuare după Ancares, Covadonga şi Cuitu Negru.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: