Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2012 – etapa a ll-a

Cu o populaţie de doar 4000 de locuitori, Viana este cunoscut pentru faptul că aici se află înmormântat Cesare Borgia, fiul controversatului Papă Alexandru al VI-lea. De duminică însă, Viana va fi cunoscut şi pentru că a găzduit un finiş de etapă în Turul Spaniei, pentru prima dată în istorie.

Runda secundă a cursei va avea doar o căţărare de categoria a treia, care însă nu se va dovedi decisivă în stabilirea câştigătorului, fiind situată undeva la jumătatea traseului. În ultimul kilometru, drumul urcă uşor, dar nici acest lucru nu ar trebui să le creeze probleme sprinterilor. Lupta pentru victorie se anunţă extrem de interesantă, mai ales că se va da între oameni care nu se pot lăuda cu un succes de etapă într-un Mare Tur. Singura excepţie se numeşte Daniele Bennati, dar şi pentru acesta o victorie ar însemna enorm, deoarece ar fi cea mai mare a sa din ultimul an.

Dacă va beneficia de susţinerea colegilor de la Sky pe final, Ben Swift va porni cu prima şansă, în special prin prisma evoluţiei pe care a avut-o în Turul Poloniei. Principalii adversari ai britanicului se anunţă a fi Elia Viviani, John Degenkolb şi Jose Joaquin Rojas, însă nici campionul Franţei, Nacer Bouhanni, nu ar trebui subestimat. În cazul în care se va impune, Swift ar putea deveni şi noul lider al clasamentului general, datorită secundelor de bonificaţie.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: