Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Stagiarii echipelor de World Tour

AG2R

Gabriel Chavanne

Jimmy Raibaud

Mathieu Teychenne-Coutet

Astana

BMC

Mathias Fluckiger

Larry Warbasse

Euskaltel

FDJ-BigMat

Sébastien Bergeret

Eduardo Sepulveda

Emilien Viennet

Garmin-Sharp

Lachlan Morton

Tom Schully

Steele von Hoff

Katusha

Lampre

Mattia Cattaneo

Michele Viola

Luca Wackermann

Liquigas

Daniele Aldegheri

Marco Benfatto

Matthias Krizek

Lotto-Belisol

Thomas Sprengers

Woutter Wippert

Movistar

Marvin Angarita

Omega Pharma – Quick Step

Jeroen Hoorne

Florian Sénéchal

Orica-GreenEdge

Rabobank

Marc Goos

Saxo Bank-Tinkoff Bank

Sky

Davide Martinelli

Vacansoleil

Jasper Hamelink

Wesley Kreder

Willem Wauters

Câteva observaţii:

– Mathieu Teychenne-Coutet (AG2R)– este un ciclist foarte promiţător; are 23 de ani şi se poate lăuda cu clasări bune în curse precum Turul Flandrei, Liège-Bastogne-Liège şi Turul Lombardiei.

– Lachlan Morton (Garmin-Sharp) – un australian “crescut” la Chipotle-Development, acesta a impresionat în Turul Gila şi în Cascade Classic, arătând reale calităţi de căţărător. E suficient de menţionat că mai bun decât el a fost spaniolul Francisco Mancebo.

– Steele von Hoff (Garmin-Sharp) – un alt rutier de la Antipozi, acesta a dorit să debuteze încă de anul trecut, dar Garmin i-a spus că îi va da o şansă doar pe finalul lui 2012. Von Hoff a acceptat decizia, iar acum este pregătit să arate măsura talentului său, care a fost mai mult vizibil în Australia.

– Thomas Sprengers (Lotto-Belisol) – belgianul s-a făcut remarcat în Triptyque Ardennaise, dar şi prin succesul din Turul Liège, cursă în care s-au mai impus Jan Bakelants, Johan Van Summeren sau Stijn Devolder.

– Wouter Wippert (Lotto-Belisol) – la prima vedere, ciclistul care va împlini 22 de ani pe 14 august are un profil de all-rounder: se descurcă foarte bine la sprinturi (la Copenhaga, în 2011, a venit pe şapte), dar nu are probleme nici pe traseele valonate.

– Florian Sénéchal (Omega Pharma-Quick Step) – se anunţă un mare rutier de pavate, iar clasările obţinute în curse precum Turul Flandrei sau Paris-Roubaix vin să confirme acest lucru. În vârstă de 19 ani, francezul s-a aflat “pe radarul” mai multor echipe, însă Omega Pharma-Quick Step s-a mişcat foarte repede, contactându-l încă din primăvară.

– Marc Goos (Rabobank) – ajunge o simplă enumerare a rezultatelor sale: succese în Turul Berlinului, Turul Leonului şi clasări în top zece în Thüringen-Rundfahrt, Volta ao Alentejo şi Rhône-Alpes Isère; la doar 21 de ani, e deja un palmares foarte impresionant.

– Davide Martinelli (Sky) – primul stagiar din scurta istorie a lui Sky este fiul lui Giuseppe Martinelli, managerul Astanei, însă nu e cunoscut doar pentru asta, ci şi pentru ce a realizat până acum. Vice-campion naţional de tineret la contratimp şi câştigător al Memorialului Davide Fardelli, italianul are potenţialul de a ajunge un mare ciclist de contratimp. La numai 19 ani, Sky l-a trimis deja în Turul Burgosului.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: