Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Cyclingnews oferă o foarte bună prezentare a traseului cursei masculine de la Jocurile Olimpice: http://www.cyclingnews.com/features/preview-london-2012-olympic-road-race-course. De asemenea, Philippe Gilbert a dat o declaraţie care sintetizează perfect cum vor sta lucrurile acolo: “vor fi toţi împotriva lui Cavendish”. Britanicul este principalul favorit, are alături cea mai puternică echipă, însă ar putea întâmpina probleme, nu doar din cauza celor nouă treceri peste Box Hill (2,5 kilometri lungime, pantă medie 5%), ci şi a alianţelor între Spania, Italia, Belgia şi Australia, naţionale cu mulţi atacanţi. Singura echipă care ar putea să o ajute pe cea a gazdelor ar fi Germania, de unde nu va lipsi André Greipel.

Deşi va împlini 41 de ani în luna septembrie, Jens Voigt este dorit de trei grupări importante de World Tour: RadioShack-Nissan, Sky şi Saxo Bank-Tinkoff Bank. Germanul lua în calcul o retragere din activitate la finalul stagiunii, însă evoluţia foarte bună din Turul Franţei l-a convins să meargă mai departe, aşa cum le-a determinat şi pe aceste echipe să îi ofere un contract pentru sezonul viitor. Tot germanul a anunţat că nu a mai primit niciun semnal din partea compatrioţilor de la Alpecin, ceea ce înseamnă cun sunt şanse mici ca acest proiect să se mai materializeze.

RadioShack-Nissan ar putea face parte din pluton şi în sezonul următor. Un indiciu în acest sens a fost oferit de Haimar Zubeldia, bascul care a terminat pe locul şase Turul Franţei. La finalul cursei din Hexagon, el a fost abordat de Vincenzo Nibali, care i-a spus că îl doreşte la Astana, acolo unde se pare că va ajunge în această toamnă, împreună cu alţi doi ciclişti de la Liquigas, Alessandro Vanotti şi Valerio Agnoli. Zubeldia l-a refuzat pe italian, spunând că vrea să continue alături de actuala sa grupare.

Andy Schleck nu va mai concura în Turul Spaniei, deoarece nu a avut timp suficient să se recupereze după fractura de os sacral suferită în Criteriul Dauphiné. În schimb, rutierul luxemburghez va merge în Turul Colorado, care va debuta pe 20 august şi unde organizatorii au gândit un traseu cu trei sosiri în căţărare. Apoi, ciclistul în vârstă de 27 de ani va participa în Marele Premiu de la Quebec, Marele Premiu de la Montreal, Campionatele Mondiale din Olanda, Turul Beijingului şi Turul Hangzhou.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Pe scurt

  1. cine zici ca o sa castige cursa olimpica? Andrei Nechita?

    • Pentru mine, primii trei favoriti sunt Mark Cavendish, Andre Greipel si Peter Sagan, insa toti au cate un minus. Pentru britanic, acesta e reprezentat de catararea care se repeta, pentru Greipel este panta descendenta pe care se afla din a doua jumatate a Turului Frantei, in timp ce Sagan nu se bazeaza pe o echipa (mai mult, a fost si prin tot felul de criterii dupa Le Tour). In ceea ce il priveste pe Andrei Nechita, ar fi frumos sa se faca remarcat printr-o evadare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: