Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2012 – favoriţii la tricoul alb

  • Rein Taaramäe – estonianul a fost foarte aproape de tricoul alb în 2011, când a terminat pe locul doi, după Pierre Rolland. Acum este principal favorit, avantajat atât de cei peste o sută de kilometri de contratimp individual, cât şi de faptul că va fi liderul absolut al lui Cofidis. Singurul semn de întrebare este legat de starea sa fizică, după ce s-a confruntat sezonul acesta cu o mononucleoză şi o accidentare la cot. În Criteriul Dauphiné, ultima repetiţie pentru Turul Franţei, Rein Taaramäe nu a impresionat deloc; rămâne de văzut dacă situaţia va fi alta în luna iulie.
  • Steven Kruijswijk – în 2012, olandezul a ales să nu mai meargă în Turul Italiei, unde a avut rezultate foarte bune în trecut, pentru a se concentra strict asupra Turului Franţei. Fără rezultate notabile în actualul sezon, rutierul echipei Rabobank este mai bun decât Rein Taaramäe pe munte, însă nu va avea libertate totală, deoarece va trebui să îl ajute pe liderul formaţiei, Robert Gesink. Mai plauzibil este să se implice în lupta pentru tricoul alb în funcţie de o anumită conjunctură.
  • Wout Poels – anul trecut, olandezul a abandonat în etapa a noua din Le Tour, dar între timp multe lucruri s-au schimbat. A terminat pe locul 17 o ediţie foarte grea a Turului Spaniei, a încheiat al optulea în Tirreno-Adriatico şi s-a impus în etapa-regină a Turului Luxemburgului. Vacansoleil va miza pe el pentru a obţine un rezultat valoros, fie că asta înseamnă o victorie de etapă sau o clasare importantă la general. În funcţie de ce se va întâmpla în prima parte a cursei, batavul poate deveni un pretendent serios la tricoul alb.
  • Thibaut Pinot – cel mai tânăr rutier care va lua startul în Marea Buclă, francezul a impresionat în Turul Elveţiei, chiar dacă nu a terminat cursa desfăşurată în prima parte a lunii iunie. Marc Madiot nu va pune presiune pe el, dar aceasta cu siguranţă va veni din partea presei franceze. Un ciclist exploziv, Pinot va avea o şansă bună de a se face remarcat şi nu este exclus ca ultima săptămână a Turului Franţei să îl găsească bine plasat în ierarhia celor mai buni tineri.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: