Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

  • Cu fiecare zi care trece, e din ce în ce mai clar că Vincenzo Nibali nu va mai continua la Liquigas. Într-un interviu acordat Gazzettei dello Sport, italianul a declarat că vrea să meargă în Vuelta (cursă în care Paolo Bettini i-a recomandat să participe înainte de Mondiale), însă este obligat de Liquigas să concureze în Turul Utah şi Turul Colorado, deoarece aceste competiţii sunt importante pentru sponsorul american al echipei. Această polemică a răcit şi mai mult relaţiile dintre gruparea peninsulară şi Nibali, care este foarte aproape de un transfer la Astana. De altfel, după Il Giro, însoţit de agentul său, Alex Carera, “Rechinul” s-a întâlnit cu Alexandr Vinokourov şi Mangeldiev Darkan, un oficial al Federaţiei de Ciclism din Kazahstan, pentru a pune la punct detaliile transferului. Astfel, el ar urma să primească 2,8 milioane de euro pe sezon şi ar veni la Astana cu Alessandro Vanotti, Valerio Agnoli, maseurul Michael Pallini şi preparatorul fizic Paolo Slongo.
  • Selecţionerul Paolo Bettini a anunţat lista rutierilor pe care Italia se va baza la Jocurile Olimpice. Deşi a câştigat contratimpul individual de la Milano, în Il Giro, Marco Pinotti a fost lăsat pe dinafară, în locul său fiind preferat Vincenzo Nibali. Alături de acesta, la Londra vor mai merge Luca Paolini, Filippo Pozzato, Elia Viviani şi Matteo Trentin. Pinotti este rezervă, la fel ca Daniel Oss şi Adriano Malori, actualul campion naţional la contratimp.
  • Andy Schleck se află în echipa provizorie a lui RadioShack-Nissan pentru Criteriul Dauphiné. Un obişnuit al Turului Elveţiei, ciclistul luxemburghez va fi trimis de Johan Bruyneel în cursa din Hexagon, atât pentru a sta despărţit de fratele său (care va merge în Elveţia), cât şi pentru a parcurge o parte din traseul Turului Franţei. În plus, managerul belgian doreşte să îl vadă pe Andy Schleck la lucru împotriva adversarilor din Le Tour, deoarece în Dauphiné şi-au mai anunţat prezenţa Cadel Evans, Vincenzo Nibali, Janez Brajkovic şi Bradley Wiggins, câştigătorul de anul trecut.
  • Primăvara s-a terminat, un motiv bun pentru o scurtă statistică. Pe lângă clasamentele World Tour, mai există o ierarhie interesantă, cea a victoriilor din 2012. Locul întâi e ocupat de André Greipel, cu zece succese. Al doilea este Tom Boonen, învingător în nouă curse, podiumul fiind completat de Peter Sagan, aflat la cota opt. Primul om de clasament general care figurează în acest clasament e Joaquim Rodriguez, cu şase victorii.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: