Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Giuseppe Saronni: “Scarponi-Cunego, atuul lui Lampre”

Cu ceva mai mult de o săptămână înainte de startul celei de-a 95-a ediţii a Turului Italiei, Lampre i-a ales pe rutierii care vor concura în Corsa Rosa: Matteo Bono, Damiano Cunego, Adriano Malori, Przemyslaw Niemiec, Daniele Pietropolli, Daniele Righi, Michele Scarponi, Alessandro Spezialetti şi Diego Ulissi. După cum bine se vede, între aceştia nu se află Alessandro Petacchi, semn că echipa peninsulară se va concentra doar pe clasamentul general, acolo unde principalul om va fi Michele Scarponi.

Învingător la ediţia din 2011 după descalificarea lui Alberto Contador, acesta va fi ajutat de compatriotul lui, Damiano Cunego, în tentativa de a cuceri tricoul roz pe şosea. Despre planurile lui Lampre pentru Il Giro, traseul din acest an şi adversarii la victorie a vorbit managerul echipei, Giuseppe Saronni, într-un interviu pentru Cafe Roubaix.

– Domnule Saronni, Michele Scarponi şi Damiano Cunego vor merge împreună în Il Giro. Cine va fi liderul echipei?

Scarponi ne-a demonstrat că este foarte decis să câştige Turul Italiei, iar noi i-am arătat că avem încredere în el şi i-am oferit susţinere totală pentru a atinge acest obiectiv. Cunego va fi un important element tactic, care va beneficia de şansele sale şi de libertate în anumite situaţii.

– Cei doi au demonstrat că se înţeleg perfect. Ar putea fi factorul decisiv pentru victorie?

Da, categoric, acesta ar putea reprezenta un avantaj important pentru echipa noastră. Sunt multe alte formaţii care şi-ar dori să beneficieze de un astfel de duo.

– Damiano Cunego a demonstrat că se descurcă din ce în ce mai bine la contratimp. Michele Scarponi cum stă la acest capitol?

Cunego a realizat un contratimp foarte bun în Turul Ţării Bascilor. Nu este disciplina sa favorită, dar dacă traseul este valonat şi are viraje tehnice, Damiano poate fi unul dintre protagonişti. Scarponi e mai bun la contratimp, chiar dacă nu este un specialist; în 2011, în Giro, a mers foarte bine la contratimpuri.

– Anul acesta, Alessandro Petacchi nu va mai participa în Corsa Rosa.

Într-adevăr, a ales să se pregătească mai mult, astfel încât să fie în cea mai bună formă în Turul Franţei.

– Va putea să lupte pentru victorie cu ceilalţi sprinteri de top, ca Mark Cavendish sau André Greipel?

Poate nu mai este la nivelul lor în ceea ce priveşte constanţa succeselor, dar un Petacchi în formă maximă îi poate învinge. Acesta va fi obiectivul lui: să fie unul dintre adversarii marilor sprinteri în Turul Franţei.

– În ceea ce priveşte traseul Turului Italiei, ce aşteptări aveţi de la prima jumătate?

Toţi rutierii vor trebui să fie foarte atenţi la etapele din Danemarca, unde vântul va bate cu putere, şi la cele de munte mediu din centrul Italiei. Poate nu vor arăta cine se va impune, dar unora le vor crea multe probleme.

– Va fi Passo dello Stelvio decisiv pentru tricoul roz?

Întotdeauna este greu de prezis. Cert e că după Alpe di Pampeago nu vor mai fi mulţi ciclişti implicaţi în lupta pentru victorie. Doi sau cel mult trei oameni se vor înfrunta pe Stelvio.

– După Turul Trentino şi Turul Romandiei, mulţi au spus că Ivan Basso este ieşit din formă. Dumneavoastră la ce vă aşteptaţi?

Forma lui Basso devine mai bună cu fiecare zi care trece. Categoric, va fi unul dintre rivalii lui Scarponi.

– În afară de Ivan Basso, cine credeţi va mai poate emite pretenţii reale la tricoul roz?

Roman Kreuziger, Joaquim Rodriguez şi Jose Rujano, care este un căţărător excepţional.

– Iar la capitolul surprize plăcute pe cine vedeţi?

Nu ştiu dacă Diego Ulissi mai poate fi numit o surpriză, însă sunt sigur că va face un Giro fantastic.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: