Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

A revenit Pellizotti

Calvarul lui Franco Pellizotti s-a încheiat luni, după doi ani foarte dificili, în care rutierul italian nu a concurat în nicio cursă şi a rămas fără multe rezultate importante, precum locul secund din Il Giro 2009 şi tricoul de cel mai bun căţărător al Turului Franţei din acelaşi sezon. Sancţionat pentru valorile neobişnuite ale paşaportului biologic, Pellizotti a fost achitat de Tribunalul din Roma, însă suspendat de Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv, după ce Uniunea Ciclistă Internaţională a făcut apel.

La începutul anului, peninsularul spera să participe în Corsa Rosa, deoarece pedeapsa îi expiră cu câteva zile înainte de start, însă nu va fi cazul, chiar dacă şi-a găsit o echipă. Iniţial, s-a vorbit că va ajunge la Lampre sau Acqua & Sapone, dar Pellizotti a semnat până la urmă cu Androni Giocattoli-Venezuela, unde va sta cel puţin până la finalul lui 2013.

“Am primit câteva oferte şi am ales formaţia care îmi oferă condiţiile ideale pentru a-mi relansa cariera. Aştept cu nerăbdare să concurez din nou”, a declara cel poreclit “Delfinul”. Acesta a fost completat de managerul lui Androni Giocattoli-Venezuela, Gianni Savio: “Apreciem calităţile lui Franco şi determinarea de care a dat dovadă cât timp a fost suspendat. Cazul lui a fost unul ciudat: TAS-ul l-a suspendat, deşi Tribunalul de la Roma, cunoscut pentru severitatea sa, îl achitase iniţial. Avem încredere în Franco Pellizotti şi suntem convinşi că va urma acelaşi traseu ca Michele Scarponi, care şi-a relansat cariera la nivel înalt, după ce a trecut printr-o experienţă asemănătoare”.

Prima cursă a ciclistului italian în vârstă de 34 de ani va fi Circuit de Lorraine, care se va desfăşura între 16 şi 20 mai. Pe lângă transferul lui Pellizotti, Gianni Savio a mai primit o veste bună: principalul sponsor al echipei, Androni, a fost de acord să prelungească înţelegerea până în 2013.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: