Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Frank Schleck, liderul lui RadioShack-Nissan în Giro?

Scriam în urmă cu doar o zi despre problemele cu care echipa luxemburgheză se confruntă pe plan intern în acest sezon. La cele menţionate, vineri a mai apărut una: Jakob Fuglsang, omul de clasament general al lui RadioShack-Nissan pentru Turul Italiei, nu va mai lua startul în cursa peninsulară, din cauza unei afecţiuni la genunchiul stâng. De atlfel, danezul s-a retras din Turul Romandiei înainte de a începe etapa a treia şi a declarat că durerile extrem de puternice îi fac imposibilă participarea în Il Giro.

Cine să fie în aceste condiţii liderul unei echipe aflate în nevoie mare de rezultate? Ziarul luxemburghez L’Essentiel spune că Frank Schleck va fi trimis în Corsa Rosa, chiar dacă el a respins această variantă în mai multe rânduri. În vârstă de 32 de ani, fostul câştigător al Turului Elveţiei a concurat o singură dată în Turul Italiei, la ediţia din 2005, când a terminat pe locul 42. Sezonul acesta, Frank Schleck are 26 de zile oficiale în picioare şi aproximativ 3900 de kilometri parcurşi – parametri buni, însă problema sa este că nu ţintea Il Giro.

În fine, nu pot să nu remarc un lucru: printre atâtea ghinioane, Joahn Bruyneel mai are parte şi de noroc. În iarnă, belgianul sugera posibilitatea ca cel mai mare dintre fraţii Schleck să meargă în Turul Italiei, însă acesta nu a fost de acord, la fel cum nici Andy nu a văzut cu ochi buni ideea managerului formaţiei de a-i despărţi. Acum, forţat de împrejurări, Bruyneel ar putea să îl trimită pe Frank în Giro, caz în care participarea acestuia în Turul Franţei ar fi serios pusă sub semnul întrebării. Dacă se va întâmpla asta, Bruyneel se poate considera mulţumit: după Kim Andersen, poate scăpa şi de Frank, astfel încât să aibă control total asupra lui Andy Schleck în Marea Buclă.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: