Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Dylan Groenewegen: concentrat pe clasice în 2015

Dylan Groenewegen

Roompot este o echipă nouă pe scena internaţională a ciclismului, iar printre rutierii cu care a semnat pentru primul sezon se află şi Dylan Groenewegen, unul dintre cele mai mari talente olandeze ale momentului. Originar din Amsterdam, rutierul în vârstă de 21 de ani s-a făcut remarcat încă de la juniori, atunci când a câştigat o etapă în Driedaagse van Axel şi o alta în Liège-La Gleize. Apoi, la tineret, şi-a confirmat potenţialul, triumfând într-o etapă din Turul Normandiei, dar şi în Turul Flandrei, unde a devenit doar al treilea batav care s-a impus de la apariţia cursei, în 1936.

Succesul din Flandra a atras atenţia multor echipe profesioniste, aşa că Dylan Groenewegen a ajuns în cele din urmă la Roompot, singura grupare olandeză din eşalonul Pro Continental. Aici va avea ocazia de a progresa şi, în acelaşi timp, de a avea un program de curse bun, care va include şi câteva clasice. Saptămâna trecută, când se afla în cantonament, am vorbit cu Dylan, cu ajutorul lui Léon Boele, ofiţerul de presă al echipei, şi l-am întrebat mai multe despre aşteptările sale pentru acest sezon.

– Dylan, cum ai început ciclismul?

Ciclismul se află în familia mea de mult timp, aproape toată lumea l-a practicat sau este în continuare activă în curse ori în alte evenimente cicliste. Într-o zi am mers într-o cursă, am primit un premiu şi din acel moment mi-am dorit mai mult. Participarea mea în curse a fost un hobby, dar curând am realizat că vreau să fiu profesionist, iar acum sunt foarte fericit că am făcut acest pas alături de Roompot.

– În sezoanele anterioare ai avut multe rezultate solide, între care şi victoria din Turul Flandrei. Cât de important a fost acel succes pentru tine?

Obiectivul a fost să mă rezultate bune încă de la startul stagiunii, iar principala ţintă a fost câştigarea Turului Flandrei. Am terminat al doilea în 2013 şi mi-am dorit neapărat să câştig cursa un an mai târziu, iar la final am fost fericit că lucrurile au mers bine şi mi-am îndeplinit obiectivul.

– Ai avut vreo dezamăgire notabilă în 2014?

Întotdeauna apar astfel de momente, iar unul dintre acestea a fost ratarea victoriei la Campionate Naţionale, vara trecută, acela fiind un obiectiv important pentru mine. Aş mai fi putut concura la tineret şi anul acesta şi să încerc astfel să mă impun acolo, dar am ales să fac pasul la profesionişti şi sunt fericit cu asta.

– Care e povestea transferului la Roompot?

Am ajuns la un acord cu o echipă în prima parte a lui 2014, însă aceasta s-a desfiinţat, aşa că a trebuit să aleg între BMC şi Roompot. Aceasta din urmă mi-a oferit multă încredere, şi am decis să merg acolo. Îmi place mult aici, este frumos, sunt rutieri olandezi în lot, iar atmosfera e excelentă.

– Jean-Paul Van Poppel a spus despre tine că nu îţi este frică la sprinturi şi că eşti capabil să improvizezi. Ce părere ai despre calităţile tale?

Sprintul meu este foarte bun, dar ar trebui să fie şi mai bun. Vreau să îl îmbunătăţesc cu ajutorul lui Jean-Paul Van Poppel, care e mentorul echipei. Atunci când traseul este dificil, sprintul meu este foarte important, deoarece funcţionează ca o armă puternică.

– În ce curse vei merge în primele luni ale sezonului?

Voi începe luna viitoare, în Franţa, cu Etoile de Bessèges, după care sper să fiu la startul lui Kuurne-Bruxelles-Kuurne, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem şi altor curse de o zi.

– Şi ce obiective vei avea în acest prim an?

Mi-aş dori să mă descurc bine în câteva dintre clasicele de primăvară. Sper că sprintul meu puternic mă va ajuta să mă fac remarcat în cursele importante din calendar. În viitor, nu există nicio îndoială, îmi doresc să câştig cât mai multe curse.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: