Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

James Oram: pregătit pentru lucruri mari în 2015

James Oram

În vârstă de 21 de ani, James Oram începe al patrulea sezon alături de Axeon Cycling (cunoscută în trecut ca Bontrager-Livestrong şi Bissell Development) şi este motivat să facă un pas înainte şi să îşi lase amprenta asupra curselor în care va merge, astfel încât finalul anului să îl găsească în lotul unei echipe profesioniste. Un puternic contratimpist (locul zece în cursa de tineret de la Campionatele Mondiale desfăşurate la Ponferrada), neo-zeelandezul a progresat pe căţărări în sezoanele precedente, ceea ce l-a ajutat să fie un protagonist și în curse ca Turul Colorado sau Turul Albertei.

Săptămâna aceasta, James Oram se află în Noua Zeelandă, unde se pregăteşte să concureze în cursele de tineret (şosea şi contratimp) de la Campionatele Naţionale, obiectivul său fiind să înceapă anul cu câteva rezultate solide. Apoi, Oram – care va fi unul dintre liderii lui Axeon – se va concentra pe Circuitul American, conştient că are abilităţile necesare pentru a obţine clasări bune în cursele pe etape de acolo.

– James, care a fost cel mai bun moment al tău în stagiunea anterioară?

Să îmi termin anul alături de echipă în Turul Alberta a fost uimitor. Este mult mai special să te bucuri de un succes venit ca urmare a efortului întregii echipe, decât de unul individual. Este o vorbă: cu cât mai mulţi, cu atât mai bine!

– A avut 2014 vreun aspect negativ?

Căzătura suferită în Turul Californiei a fost cel mai neplăcut moment al anului, dar am revenit şi am mers mult mai bine decât m-am aşteptat, aşa că nu mă pot plânge.

– Care e cea mai importantă lecţie învăţată până acum?

Să am răbdare. Însă cel mai important este să ai alături oamenii potriviţi. Cu aceştia, doar lucruri bune se pot întâmpla.

– Ţi-ai fixat obiectivele pentru 2015?

În ianuarie, când majoritatea plutonului se va antrena, eu voi concura în Noua Zeelandă, la Campionatele Naţionale, unde întotdeauna îmi doresc să mă descurc bine. Principalul meu obiectiv este să am rezultate solide în Turul Californiei, Liège–Bastogne–Liège şi Turul Colorado. Abia aştept!

– Rezultatele nu spun întotdeauna adevărul. De exemplu, în 2013 ai terminat Turul Colorado în top 20, muncind pentru echipă.

Pe cât de uimitor este să concurezi pentru Axeon, trebuie să îţi aminteşti că e echipa de tineret numărul unu. În 2013, în Colorado, i-am avut pe Lawson Craddock şi Nate Wilson pentru clasamentul general, aşa că să îi ajut, iar în acelaşi timp să obţin un rezultat bun a fost ceva uriaş. Categoric, a fost o clasare prin care am arătat că am progresat.

– Axeon a fost incredibilă prin felul în care a promovat rutieri în World Tour. Cum reuşeşte?

Aşa cum am spus mai devreme, eşti produsul mediului în care te alfi. Oameni potriviţi, momente potrivite! Axel Merckx şi staff-ul lui ştiu care sunt rutierii ce corespund echipei, astfel că instantaneu e chimie. Lucrurile devin serioase doar atunci când trebuie să fie.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: