Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Alberto Contador a primit pentru a patra oară în carieră prestigiosul trofeu Velo d’Or, devenind rutierul cu cele mai multe distincţii, patru, după descalificarea lui Lance Armstrong. Spaniolul în vârstă de 31 de ani a avut un sezon foarte bun, cu nu mai puţin de nouă victorii, trei dintre acestea fiind obţinute în clasamentul general din Tirreno-Adriatico, Turul Ţării Bascilor şi Turul Spaniei. Distincţia pentru cel mai bun ciclist francez al stagiunii i-a revenit lui Jean-Christophe Peraud, primul rutier din Hexagon după 17 ani care a terminat pe podium în Le Tour.

Traseul celei de-a 102-a ediţii a Marii Bucle va fi prezentat săptămâna viitoare, când vom afla dacă zvonurile apărute în ultima vreme au avut sau nu acoperire. Cursa va porni la drum cu un contratimp individual, iar în prima săptămână sunt şanse să apară o sosire pe Mur de Huy, un contratimp pe echipe, dar şi o nouă etapă cu piatră cubică. Tot atunci, plutonul va încheia pe Mûr-de-Bretagne, acolo unde Cadel Evans l-a învins pe Alberto Contador, în 2011. În presa franceză, se vorbeşte că aceasta va fi cea mai dificilă ediţie din ultimii ani, mai ales că pe traseu ar putea fi incluse şase finaluri la altitudine: Pierre-Saint-Martin, Cauterets, Plateau de Beille, Pra-Loup, La Toussuire şi Alpe d’Huez.

Europcar va rămâne fără sponsor principal la finalul sezonului viitor, după ce compania de închirieri de maşini care o susţine din 2011 a decis să se retragă din ciclism. Astfel, Jean-René Bernaudeau, managerul grupării franceze, va trebui să caute un nou sponsor pentru formaţia la care evoluează rutieri ca Pierre Rolland, Yannick Martinez, Thomas Voeckler, Bryan Coquard sau Romain Sicard. În 2014, Europcar a obţinut 11 succese, dar niciunul nu a fost de World Tour.

În următoarele săptămâni, veţi putea citi mai multe interviuri cu rutieri care au impresionat sezonul acesta. Astfel, după Ilia Koshevoy, noul rutier al lui Lampre-Merida, alţi ciclişti care au vorbit pentru Cafe Roubaix sunt Clement Chevrier (cel mai bun tânăr din Turul Colorado), Sven Erik Bystrøm (campionul mondial de tineret), Toms Skujiņš (învingătorul din Tour de Beauce) şi John Degenkolb, doar al treilea german care s-a impus în Gent-Wevelgem.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Pe scurt

  1. Cristi1993 on said:

    Ce se intampla cu Astana,exista sanse sa nu ia licenta?

    • Nu cred ca se pune problema, daca nu se demonstreaza ca managementul este implicat sau ca acolo se practica un dopaj organizat. UCI nu isi doreste un nou caz „Katusha”, deoarece ar pierde la TAS. In plus, cum la anul vor fi 17 echipe de World Tour, sunt de parere ca forului mondial nu i-ar placea sa ramana fara o alta grupare, mai ales ca aceasta este una cu multi bani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: