Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Ilia Koshevoy: “Mi-ar plăcea să mă axez pe cursele pe etape”

Ilia Koshevoy

Unul dintre cei mai talentaţi tineri rutieri care îşi vor face debutul la profesionişti sezonul următor este Ilia Koshevoy. Originar din Belarus, dar aflat în Italia de ceva vreme, ciclistul în vârstă de 23 de ani a obţinut şase victorii în 2014, între care şi prestigioasa cursă Cronoscalata Gardone. Cu un an înainte de asta, a câştigat Gran Premio della Liberazione, iar acel succes i-a atras atenţia lui Lampre-Merida, care i-a oferit oportunitatea de a deveni profesionist în 2015.

Recent, am vorbit cu Ilia Koshevoy despre acest transfer – cel mai important pas din cariera sa, până acum – dar şi despre rezultatele avute ca amator şi stagiar.

– Ilia, cum ai început ciclismul?

Părinţii mei erau ciclişti, aşa că pot spune că acesta a fost destinul meu. Însă am pornit târziu, la 16 ani, deoarece am fost ocupat cu alte lucruri înainte. Am petrecut primii ani în oraşul meu natal, concurând pe şosea, dar şi pe velodrom.

– Şi cum ai ajuns să concurezi în Italia?

În 2009, am fost acolo împreună cu echipa naţională şi am mers în Giro della Lunigiana şi Giro di Basilicata. Am avut câteva rezultate bune, iar datorită acestora am primit oferte din partea unor echipe italiene de amatori.

– De când ai ajuns în Italia, ai progresat mult. Mai sunt aspecte la care doreşti să lucrezi?

Merg bine pe căţărări şi la contratimp, însă problema mea este felul cum mă descurc pe coborâri. Cred că doar asta trebuie să mai îmbunătăţesc.

– În ultimii doi ani, obţinut multe victorii impresionante cum ar fi Liberazione sau Cronoscalata Gardone. Care a fost cea mai importantă pentru tine?

Categoric, Gran Premio della Liberazione. Însă cel mai important lucru a fost că am avut un sezon 2014 solid şi sunt foarte mulţumit pentru că am fost constant. Am câştigat şase curse în cinci luni diferite, iar asta spune multe.

– Care este povestea transferului tău la Lampre-Merida?

Lampre m-a contactat anul trecut, în octombrie. A fost dificil să mă ia în lot pentru 2014, aşa că mi-a oferit un contract pentru 2015 şi 2016, iar eu am acceptat.

– Alături de Lampre, ai participat în Turul Utah şi ai terminat pe 13. Cum a fost?

Sunt mulţumit de acel rezultat. A fost prima mea cursă pe etape din acest sezon în compania unor rutieri profeionişti. Nu ştiam la ce să mă aştept, dar forma mea a devenit mai bună de la o zi la alta, în timp ce alţi ciclişti au întâmpinat probleme. Asta m-a făcut să fiu foarte încrezător.

– Ce planuri ai pentru viitor?

Nu ştiu care va fi programul meu, voi discuta despre asta împreună cu echipa abia în decembrie, atunci când va avea loc primul cantonament. Mi-ar plăcea să mă concentrez pe cursele pe etape, iar în 2015 voi afla ce pot şi ce nu pot face.

Single Post Navigation

One thought on “Ilia Koshevoy: “Mi-ar plăcea să mă axez pe cursele pe etape”

  1. ” Însă am pornit târziu, la 16 ani, deoarece am fost ocupat cu alte lucruri înainte ” – alte lucruri insemnand alte sporturi ? Daca s-a apucat la 16 ani de ciclism, inseamna ca a crescut intr-un an cat altii in 3, mare lucru ! 🙂
    Nibali spunea ca un ciclist nu poate invata ` coborarea ` , ca e ceva ce tine de intuitia traselor si de cat de bine s-a descurcat la juniorat pe acest segment, altfel nu vei putea aduce imbunatatiri indiferent cat vei exersa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: