Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Reacţii după etapa a cincea din Turul Franţei

Lars Boom:“Să câştig o etapă din Turul Franţei este un vis devenit realitate. Victoria a fost cu atât mai frumoasă, cu cât am obţinut-o pe ploaie, concurând pe pavatele din Paris-Roubaix.”

David Brailsford:“Într-o zi ca aceasta vor exista mereu câştigători şi pierzători. Richie Porte, care se află într-o formă extraordinară, va fi liderul nostru de acum înainte.”

Fabian Cancellara: “Deşi sunt un specialist al clasicelor, pot zice că a fost o zi epică şi pentru mine. Acum pot spune că am mers pe pavate ude.”

Alberto Contador:“Prefer să mai pierd un minut şi să evit căzăturile, decât să îmi asum prea multe riscuri. Am avut schimbătorul blocat, din cauza noroiului, de aceea am pierdut atât de mult timp. Oricum, Turul Franţei este în continuare lung.”

Chris Froome: “Sunt devastat să mă retrag din Turul Franţei. Accidentarea suferită la încheietura mâinii şi condiţiile meteo dificile mi-au făcut imposibilă viaţa.”

Steven de Jongh: “Am cedat două minute şi jumătate în faţa unui foarte puternic Vincenzo Nibali, dar rămânem încrezători. Alberto a pierdut contactul cu roata lui Nibali şi nu a mai putut recupera acel ecart. Din fericire, nu a căzut, iar asta e foarte important.”

Jakob Fuglsang: “Dacă aş fi ştiut că va fi atât de uşor, nu mi-aş mai fi făcut griji dimineaţă”.

George Hincapie: “Se pare că Alberto Contador a clacat la nivel fizic. A fost o etapă scurtă, dar în care s-a consumat foarte multă energie. Rutierii vor fi mai obosiţi după ziua această decât după oricare alta din Tur”.

Robbie Hunter: “Cred că mulţi oameni se vor plânge şi vor spune că astfel de etape nu au ce căuta în Turul Franţei, dar pentru noi a mers bine. Cea mai mare surpriză a fost Astana, care a avut foarte mulţi ciclişti în faţă, pe pavate.”

Marcel Kittel: “Ziua nu a decurs aşa cum mi-am dorit. Eu şi John am căzut într-un sens giratoriu şi am ajuns în grupetto”.

Tony Martin: “Mi-ar plăcea ca astfel de etape să nu mai apară în Turul Franţei. Cine vrea pavate, să meargă în Turul Flandrei sau în Paris-Roubaix”.

Eddy Merckx: “A fost o zi uluitoare! Ceea ce a făcut Nibali pe pavate a fost de-a dreptul incredibil. E prea devreme pentru a spune dacă va câştiga Turul Franţei, dar cert este că a fost impresionant.”

Bauke Mollema: “Ce zi epică! Am rămas fără energie pe final, nu aş fi supravieţuit fără ajutorul colegilor mei.”

Vincenzo Nibali: “Am fost aproape să cad de trei ori, dar am avut noroc. Toată echipa a fost incredibilă astăzi. Nu credeam că îi voi lua atât de mult timp lui Contador, însă vreau să rămân cu picioarele pe pământ. ”

Jerome Pineau: “Vreau să îi întreb pe cei care au protestat când au fost scoase cele două sectoare: au avut parte de suficient spectacol?”

Peter Sagan: “A fost o zi dulce-amăruie pentru mine. Sunt fericit, deoarece am terminat în faţă, nu am căzut în această etapă infernală şi am luat puncte importante în clasamentul tricoului verde. Pe de altă parte, sunt dezamăgit pentru că aş fi putut fi alături de Boom, Fuglsang şi Nibali, însă înainte de penultimul sector nu m-am aflat în frunte şi am pierdut ocazia de a merge cu ei.”

Max Sciandri: “A fost o zi la finalul căreia am fi putut fi foarte sus, sau foarte jos. Cred că putem spune că ne aflăm undeva la mijloc, poate chiar puţin mai sus. Dacă ne uităm la ierarhia generală, stăm bine.”

Andrew Talansky: “A fost o zi epică, de care îmi voi aminti toată viaţa. Am scăpat fără probleme şi mă aflu într-o poziţie bună”.

Niki Terpstra: “Până astăzi, nu am mai concurat pe pavate în condiţii de ploaie, astfel încât şi pentru mine a fost o noutate. Totuşi, a fost ceva epic. Nu ai cum să nu iubeşti pavatele”.

Jurgen Van Den Broeck: “Sunt foarte fericit cu rezultatul meu. Am terminat la un minut şi 43 de secunde în urma lui Nibali, dar Contador, Mollema, Talansky şi Van Garderen au încheiat după mine. Am căzut o dată, însă nu au existat urmări fizice.”

Tejay van Garderen: “A fost nebunie curată. Cred că ASO trebuie să se gândească mai bine la prezenţa unor astfel de etape în cursă”.

Alejandro Valverde: “Chiar dacă am cedatmult timp faţă de Nibali, trebuie să fim mulţumiţi, deoarece nu am pierdut faţă de alţii, şi chiar i-am luat câteva secunde lui Contador”.

Jonathan Vaughters: “Băieţii au mers extraordinar astăzi, sunt foarte fericit. A fost un adevărat război acolo.”

Bradley Wiggins: “Este o zi dificilă. Nu-mi place să văd un rutier mare la pământ, dar Chris va reveni. Astăzi am văzut cât de greu e să câştigi Turul Franţei.”

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: