Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Gianni Savio: “Pellizotti poate termina Giro în top 10”

În fiecare an, Turul Italiei este cea mai importantă cursă pentru Androni Giocattoli-Venezuela, o cursă în care echipa manageriată de Gianni Savio porneşte cu gândul de a câştiga o etapă. În 2014, gruparea italiană vrea mai mult, şi pentru asta îşi pune speranţele în Franco Pellizotti, fostul campion naţional. În urmă cu câteva zile, Gianni Savio a vorbit pentru Cafe Roubaix despre aceste obiective, dar şi despre cum au decurs primele luni ale sezonului pentru echipa sa.

– Domnule Savio, sunteţi multumit de rezultatele aduse de rutierii lui Androni până acum?

Câţiva dintre ciclişti au avut rezultate bune, de exemplu Kenny van Hummel, care a câştigat două curse şi a terminat pe podium pe trei continente. Manuel Belletti, de asemenea, a fost protagonist în câteva competiţii. Cel mai bun rutier al echipei a fost liderul nostru, Franco Pellizotti, care a încheiat în top 10 Settimana Intenazionale di Coppi e Bartali şi Turul Trentino; sunt foarte fericit pentru el. Pe de altă parte, aşteptam mai mult din partea lui Johnny Hoogerland. Până acum, nu a adus rezultate bune, însă am în continuare încredere în el şi îl aştept să se facă remarcat în Turul Italiei.

– Ce îmi puteţi spune despre cei doi talentaţi neo-profesionişti italieni pe care îi aveţi, Gianfranco Zilioli şi Andrea Zordan?

Zilioli şi Zordan sunt foarte tineri, se află în primul sezon ca profesionişti şi trebuie să se adapteze ritmului curselor de la acest nivel. Ca amatori, nu au fost obişnuiţi cu o viteză atât de ridicată şi cu curse pline de acţiune. Au nevoie de timp pentru a se dezvolta din punct de vedere fizic, astfel încât să se descurce bine în cursele dificile. Tocmai de aceea, primul lor an la profesionişti este important, dar şi dificil. Aştept mai mult de la ei sezonul viitor, atunci când vor fi pregătiţi să participe în Giro.

– Ce părere aveţi depre traseul Turului Italiei?

Este o cursă foarte bună, aşa cum a fost cazul şi în sezoanele anterioare, mereu interesantă şi palpitantă. Rutierul care va triumfa va trebui să fie un ciclist complet, inteligent şi cu o echipă foarte puternică. În ceea ce priveşte etapele, toată lumea vorbeşte despre Monte Zoncolan, o căţărare cunoscută în Italia ca “Il Mostro”, însă nu va fi suficient pentru un rutier să câştige acolo ca să îşi adjudece Turul Italiei. Joaquim Rodriguz, Nairo Quintana şi Cadel Evans sunt principalii favoriţi, dar asta nu înseamnă că nu putem avea un outsider care să îi surprindă pe aceştia, aşa cum a făcut-o Ryder Hesjedal, în urmă cu doi ani. În acest sens, cred că Domenico Pozzovivo şi Michele Scarponi pot termina pe podium.

– Cu ce aşteptări a pornit echipa Il Giro?

Avem un singur lider – Franco Pellizotti – deoarece a fost cel mai puternic ciclist al nostru în acest sezon, aşa cum am spus şi mai devreme. Poate termina între primii zece. Johnny Hoogerland va beneficia de toată libertatea pe care şi-o doreşte pentru a merge într-o evadare şi sper să îl văd făcând asta, aşa cum a fost cazul şi în sezoanele precedente. În ceea ce îl priveşte pe Diego Rosa, este posibil să aibă o clasare bună la general, dar cred că va fi mai bine pentru el să încerce să câştige o etapă. Trebuie să fim realişti: avem ciclişti buni, dar nu la fel de buni ca ai echipelor mari, care au un buget mult mai impresionant decât al nostru. Nu ne putem gândi la tricoul roz, însă avem posibilitatea de a câştiga o etapă, tocmai de aceea le-am spus cicliştilor să atace tot timpul. Un rutier care va face asta va fi Yonder Godoy; vreau să îl văd într-o cursă mare, deoarece nu are experienţă, aşa că l-am luat în echipa pentru Giro, iar principalul său rol va fi să meargă în evadări.

Single Post Navigation

One thought on “Gianni Savio: “Pellizotti poate termina Giro în top 10”

  1. Cred c-ai devenit prieten la catarama cu Gianni Savio la cate interviuri i-ai luat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: