Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Gianni Savio: “Avem ambiţii mari pentru 2014”

2013 a fost un sezon cu bune şi rele pentru Androni Giocattoli-Venezuela: echipa italiană a obţinut 13 victorii, dar nici una dintre acestea nu a venit în Giro, principalul său obiectiv. Pe de altă parte, Androni s-a asigurat că va primi o invitaţie pentru ediţia din 2014 a Turului Italiei, datorită rezultatelor pe care le-a avut în Campionatul Naţional de-a lungul anului. Pentru sezonul viitor, Androni a transferat nu mai puţin de opt ciclişti, şi în ciuda faptului că unii dintre aceştia sunt foarte tineri şi debutanţi la profesionişti, managerul Gianni Savio speră ca ei să îi aducă echipei Pro Continentale mai multe succese decât în stagiunea anterioară.

– Domnule Savio, care au fost cele mai bune momente ale anului pentru Androni?

Am avut multe pe parcursul sezonului, deoarece am onorat toate cursele în care am participat, începând din luna ianuarie, cu Turul San Luis, acolo unde am câştigat o etapă prin Mattia Gavazzi. Apoi, în aprilie, Alessandro Malaguti s-a impus în Route Adélie de Vitré, iar în Giro, chiar dacă nu am bifat o victorie, am stabilit un record: 1680 de kilometri adunaţi în evadări. După Turul Italiei, ne-am adjudecat Turul Venezuelei, datorită lui Carlos Ochoa, câştigând şi trei etape pe parcurs. În cele din urmă, în septembrie, Gianfranco Zilioli s-a impus în Gran Premio Industria & Commercio di Prato, aducându-ne un nou succes important.

– Aţi fost dezamăgit pentru că echipa nu a câştigat Campionatul Naţional?

Am terminat pe locul secund la finalul sezonului, dar asta numai pentru că am întâlnit un stratosferic, un extraordinar Diego Ulissi, care a câştigat trei dintre ultimele patru curse. Totuşi, suntem fericiţi, deoarece datorită acelui rezultat am obţinut o invitaţie pentru următoarea ediţie a Il Giro.

– Care dintre cicliştii lui Androni v-a surprins în 2013?

Trebuie să spun Gianfranco Zilioli. Este un rutier tânăr, foarte talentat, care a impresionat prin victoria din Gran Premio Industria & Commercio di Prato, unde nu trebuie să uităm că a participat ca stagiar.

– Haideţi să vorbim despre transferurile pentru sezonul viitor.

Am adus mulţi tineri ciclişti talentaţi, ceea ce mă mulţumeşte. Aceştia sunt Gianfranco Zilioli, Andrea Zordan, campionul Italiei la sub 23 de ani, şi venezueleanul Yonder Godoy, campion naţional la tineret, în cursa de contratimp. Oamenii l-au putut remarca la Campionatele Mondiale, acolo unde s-a aflat în evadare pentru mai mult de o sută de kilometri, în ciuda faptului că a fost cel mai tânăr rutier prezent la start, la doar 20 de ani. În ceea ce îi priveşte pe Zordan şi Zilioli, ei au o şansă importantă să participe în Turul Italiei sezonul următor, dar trebuie ca mai întâi să vedem nivelul la care se vor afla.

– Speraţi ca transferurile lui Johnny Hoogerland şi Kenny Van Hummel să vă aducă invitaţii pentru clasicele din Ardeni?

Am dorit să ne lărgim orizonturile şi filosofia şi să ne adaptăm la reforma din ciclismul internaţional, de aceea i-am transferat. După cum ştii, vor fi câteva schimbări, iar noi vrem să fim pregătiţi pentru cursele din nordul Europei. Avem încredere în Van Hummel pentru sprinturi, în timp ce Hoogerland aduce o imagine bună pentru echipă, este foarte agresiv şi combativ în curse. Androni şi Hoogerland au aceeaşi mentalitate şi sperăm să fim prezenţi în câteva dintre clasicele din Ardeni, mai ales că avem ambiţii mari pentru 2014.

– Sunteţi în continuare interesat să semnaţi cu Franco Pellizotti?

Îl vrem, însă asta nu înseamnă că va fi vorba despre un nou contract, ci despre o prelungire a precedentului. Lucrurile ar trebui să se clarifice săptămâna aceasta, dar îl vreau în echipa pentru sezonul următor.

– Dacă tot aţi adus vorba despre anul viitor, cine poate surprinde din echipa dumneavoastră?

În afară de Andrea Zordan şi Gianfranco Zilioli, trebuie să mai spun Diego Rosa. Poate fi unul dintre căpitanii lui Androni în Turul Italiei, nu doar un “locotenent”, aşa cum a fost cazul în 2013. Toţi aceşti ciclişti sunt combativi şi sunt sigur că vor străluci anul viitor.

– Care sunt şansele ca Androni să ajungă în World Tour în sezoanele următoare?

Mă aflu în negocieri cu guvernul venezuelean şi voi avea o întâlnire cu oficialii de acolo la începutul anului viitor. Artemio Leonett, preşedintele Federaţiei, este foarte interesat, la fel ca Alejandra Benitez, ministrul sportului. Sunt dornici să investească şi sper să avem o echipă de World Tour până în 2016, când este an olimpic. Lucrurile arată bine până acum: ştii că am dezvoltat un proiect pentru tinerii ciclişti venezueleni, un proiect datorită căruia i-am descoperit pe Yonder Godoy şi Carlos Gimenez, care are potenţialul de a deveni un candidat la câştigarea unui Mare Tur în viitor. Pentru moment, va face parte din echipa de tineret Maltinti, urmând ca în 2015 să ni se alăture. Vreau să descopăr în continuare tineri talentaţi, aşa că e important să avem o structură la nivelul World Tour.

Single Post Navigation

Lasă un comentariu