Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Bob Jungels: “Vreau să devin mai bun pe căţărări”

La categoria sub 23 de ani, Bob Jungels a câştigat Paris-Roubaix, Flèche du Sud, Le Triptyque des Monts et Châteaux şi Campionatele Naţionale, iar oamenii au început să vorbească despre el ca fiind unul dintre rutierii cu un viitor frumos în sezoanele următoare. Apoi, în 2013, a devenit profesionist alături de RadioShack-Leopard şi a impresionat imediat, bifând patru victorii şi arătând că este bun nu doar la contratimp, ci şi pe căţărări, în curse precum Criteriul Internaţional şi Clasica San Sebastian.

Acum, Bob Jungels se pregăteşte pentru un nou sezon, iar aşteptările sale sunt mari, mai ales când vine vorba despre cursele pe etape. Cu ajutorul lui Tim Vanderjeugd, ofiţerul de presă al echipei Trek Factory Racing, am reuşit să stau de vorbă cu Bob înainte ca el să intre în vacanţă şi să aflu mai multe despre programul şi obiectivele sale pentru 2014, un an în care va beneficia de mai multe oportunităţi pentru a se face remarcat.

– Bob, ai obţinut o victorie în una dintre primele curse în care ai participat. Cum te-ai simţit după ce ai trecut linia de sosire în Gran Premio Nobili?

Primul meu succes a fost excepţional, a venit ca o mare surpriză şi am fost foarte fericit pentru asta! Nu mi-a venit să cred că am câştigat după o evadare atât de lungă, sentimentul după ce am trecut linia de sosire a fost incredibil. Voi ţine minte acea zi mult timp de acum înainte!

– Un alt moment important a fost participarea ta în Paris-Roubaix. Cum a fost, vei reveni sau vei uita de această cursă?

Paris-Roubaix a fost o altă experienţă frumoasă anul acesta. Cu Fabian lider, a fost multă presiune pe noi, dar până la urmă totul s-a terminat cu bine. Nu voi uita de această cursă, dar vreau să mă concentrez pe clasicele din Ardeni în sezoanele următoare, deoarece mi se potrivesc mai bine şi îmi oferă mai multe oportunităţi să obţin un rezultat bun decât Turul Flandrei sau Paris-Roubaix. Însă nu voi închide uşa pentru viitor în ceea ce priveşte Paris-Roubaix.

– Pe finalul sezonului, ai mers la Campionatele Mondiale. Cum ţi s-au părut?

Mondialele au reprezentat o experienţă complexă pentru mine. Am fost încântat să particip şi să fac parte din echipa care a concurat în contratimpul pe echipe, însă contratimpul individual a fost dezamăgitor, deoarece nu m-am recuperat complet după cel pe echipe, în timp ce cursa pe şosea a fost foarte dură, din cauza condiţiilor meteo. Am căzut de două ori şi am fost nevoit să abandonez. Nu îmi place să fac asta, mai ales când este vorba despre Mondiale. Dezamăgirea a fost mare, dar deja aştept cu nerăbdare ediţia de anul viitor.

– Ai adunat patru victorii în 2013. Care a fost cea mai importantă?

Cele din Gran Premio Nobili şi din etapa a cincea a Turului Luxemburgului au fost cele mai frumoase. Fiecare succes contează, însă felul cum le-am obţinut pe acestea două le-a făcut să fie atât de speciale. De asemenea, sunt fericit pentru că am progresat mult la nivel tactic, dar şi în ceea ce priveşte abilităţile mele în cursă.

– După acest sezon, în ce direcţie te îndrepţi: curse de o zi sau pe etape?

Mă voi concentra pe cursele pe etape, dar şi pe cele dure de o zi, cum ar fi clasicele din Ardeni sau Clasica San Sebastian.

– Şi ce obiective ai pentru sezonul viitor?

Îmi doresc să obţin mai multă experienţă în cursele pe etape din World Tour, precum Paris-Nisa, şi de ce nu, într-un Mare Tur. Cum vreau să fiu competitiv în Marile Tururi, trebuie să îmi îmbunătăţesc aptitudinile de căţărător, aşa că mă voi concentra pe asta mai mult, dar nu voi neglija nici contratimpul.

– Îţi cunoşti programul pentru primele luni ale anului?

Da, voi începe cu Turul Dubaiului, după care voi merge în Turul Mediteranean, Paris-Nisa, Criteriul Internaţional, Turul Ţării Bascilor, clasicele din Ardeni, Turul Californiei şi Turul Luxemburgului.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: