Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Tony Gallopin: “Campionatele Mondiale sunt un obiectiv”

În vară, după două sezoane petrecute alături de RadioShack-Leopard, Tony Gallopin a decis că a venit momentul unei schimbări, aşa că a semnat cu Lotto-Belisol. Victorios în Clasica San Sebastian (de departe, cel mai mare succes al carierei), ciclistul francez se va concentra pe cursele de o zi în 2014, cel puţin în prima jumătate a sezonului, atunci când va încerca să îşi lase amprenta asupra clasicelor de primăvară. Evident, cursele de o zi nu vor fi singurele obiective ale anului pentru Tony Gallopin, care speră să se facă remarcat şi în câteva curse pe etape, dar şi la Ponferrada, acolo unde se va desfăşura a 87-a ediţie a Campionatelor Mondiale.

– Tony, cum au decurs lucrurile până acum în cantonament?

Totul a mers bine, suntem aproape de final, vremea ne-a ajutat, iar un alt lucru important este că am ajuns să îi cunosc acum pe toţi colegii. Au fost antrenamente normale, fără nimic specific, şi sunt mulţumit că echipa e foarte bine organizată.

– Ce te-a determinat să semnezi cu Lotto-Belisol?

Apariţia unor obiective personale. Era dificil să continui cu RadioShack-Leopard, deoarece Fabian Cancellara era lider pentru clasice, şi aveam oameni care să conducă echipa şi în cursele pe etape, aşa că am venit la Lotto pentru o experienţă nouă, pentru oportunităţi şi pentru mentalitatea de aici, specifică unei echipe belgiene.

– Ai discutat cu conducerea echipei, vei avea ocazia să fii liderul lui Lotto-Belisol în unele curse?

Da, voi fi lider în clasice, dar nu voi avea întreaga echipă la dispoziţie. Voi fi ajutat, însă nu ca un lider în adevăratul sens al cuvântului.

– Îţi cunoşti programul pentru primele luni ale anului?

Voi începe în Franţa, cu Grand Prix La Marseillaise şi Etoile de Bessèges, după care voi merge în Turul Omanului, iar înainte de clasice voi participa în Paris-Nisa. După aceasta, vor urma toate clasicele pe pavate, cu excepţia Paris-Roubaix. Apoi, voi reveni în pluton pentru clasicele din Ardeni.

– Aşadar, clasicele vor fi mai importante sezonul următor decât cursele pe etape.

Aşa este, în special în ceea ce priveşte prima parte a stagiunii.

– Ce speranţe ai pentru Turul Franţei, în condiţiile în care unele dintre etape ţi se potrivesc?

În primul rând, îl avem în echipă pe unul dintre cei mai buni sprinteri din lume, aşa că vom munci pentru el. De asemenea, avem şi un om de clasament general. Dacă în unele etape voi avea mai multă libertate şi vor apărea oportunităţi, atunci voi încerca să le speculez.

– Ce ţi-a lipsit în 2013 şi vrei să îmbunătăţeşti în sezonul următor?

Trebuie să progresez în clasice, să devin mai puternic şi să stau alături de cei mai buni. În a doua jumătate a sezonului, îmi doresc să fac faţă mai bine în munţi şi poate să slăbesc câteva kilograme, astfel încât să obţin rezultate bune în Criteriul Dauphiné.

– Vor fi Campionatele Mondiale de la Ponferrada unul dintre obiectivele pentru 2014?

Da, cursa pe şosea e deja în planurile mele. Am văzut profilul şi îmi place. Este adevărat, trebuie să merg în recunoaştere pentru a-mi face o idee mai bună, dar pe hârtie mi se potriveşte.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: