Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Calvin Watson: “Transferul la Trek e un vis devenit realitate”

Calvin Watson

În urmă cu câteva zile, Trek Factory Racing a anunţat cel mai recent transfer pentru sezonul următor: Calvin Watson. Mulţi au fost surprinşi de această mutare, dar nu ar fi trebuit să fie, deoarece tânărul ciclist australian (20 de ani) a avut câteva rezultate impresionante în ultimele trei sezoane, câştigând Tour du Valromey, Coppa Linari şi Herald Sun Tour (una dintre cele mai importante curse de la Antipozi).

Dorind să aflu cum se simte după ce a semnat cu Trek Factory Racing, care sunt aşteptările sale pentru 2014 şi ce curse visează să câştige, l-am contactat pe Calvin săptămâna aceasta, iar el şi-a făcut timp pentru a-mi răspunde la câteva întrebări.

– Calvin, transferul tău la Trek a fost pentru mulţi o surpriză. Ai fost şi tu surprins atunci când echipa te-a contactat pentru această mutare? 

Cred că unii oameni au fost surprinşi că am semnat cu Trek, deoarece sunt încă tânăr şi nu am obţinut multe victorii. Este o oportunitate incredibilă să continui să învăţ şi să progresez într-un mediu profesionist şi sunt nerăbdător să profit la maximum de asta.

– Cum au demarat negocierile?

Negocierile au început la startul sezonului prin intermediul impresarului meu, Alex Carera. Abia în luna august mi-am dat seama că totul va deveni realitate. A fost un moment foarte special să îmi îndeplinesc în cele din urmă obiectivul la care am visat atâţia ani.

– Şi cum te simţi acum, la gândul că anul viitor vei concura în World Tour?

Evident, este totul foarte palpitant şi trebuie să mă bucur de asta, însă nu există nicio îndoială că munca cu adevărat dificilă va începe abia acum, deoarece saltul în World Tour va fi un lucru uriaş. Cu susţinerea echipei şi a oamenilor potriviţi aflaţi alături de mine simt că pot să progresez. Voi avea foarte multe lucruri de învăţat şi aştept cu nerăbdare totul.

– Oamenii nu te cunosc atât de bine, în ciuda unor rezultate foarte bune. Poţi să ne spui mai multe despre tine? 

Am început să concurez la vârsta de 12 ani, iar de atunci nu m-am mai uitat niciodată înapoi. Ciclismul este genul de sport pe care dacă îl începi, devii dependent. Familia mea a avut legături cu ciclismul în trecut, aşa că poate de acolo a început totul. Am fost norocos să am mentori şi antrenori extraordinari, care m-au ajutat să progresez de la juniori până la tineret.

– Cât de important a fost Institutul Australian pentru Sport?

Institutul Australian pentru Sport a fost instrumental în dezvoltarea mea, deoarece programul le prezintă tinerilor ciclişti australieni un drum clar pe care să îl urmeze. Este un cadru foarte profesionist, ce le oferă rutierilor australieni sub 23 de ani un punct de plecare pentru a ajunge în World Tour. Fără susţinerea lor în ultimii patru ani nu aş fi ajuns unde mă aflu acum. Evident, există şi relaţii strânse cu Orica-GreenEdge acum, iar asta le oferă tinerilor australieni ceva la care să aspire, ceea ce este foarte bine pentru dezvoltarea ciclismului.

– Ce a însemnat pentru tine să te impui în Herald Sun Tour, în faţa unor ciclişti mult mai experimentaţi? 

Victoria din Herald Sun Tour a fost foarte specială. Să câştig în ziua în care am împlinit 20 de ani, pe drumurile atât de binecunoscute a părut a fi ireal, iar faptul că familia şi prietenii au venit să mă susţină a fost extraordinar. Este ceva deosebit în sine să am numele în cartea de istorie a cursei, alături de cele ale lui Bradley Wiggins, Simon Gerrans sau Nathan Haas.

– În 2013, te-ai antrenat şi ai concurat câteva luni în Europa. Cum a fost această experienţă?  

În ultimii doi ani am petrecut şase-opt luni pe sezon în Europa, concurând şi antrenându-mă. Europa este casa ciclismului, aşa că este esenţial ca tinerii australieni care au ca obiectiv să devină profesionişti să concureze aici.

– Ai avut rezultate bune atât în cursele scurte pe etape, cât şi în cursele de o zi cu un traseu pentru puncheuri. Vrei să te concentrezi pe acestea în viitor?  

Evident, mi-ar plăcea să devin un rutier de curse pe etape. Pentru moment, aştept cu nerăbdare să urmez sfaturile şi structura pe care echipa mi le va oferi, astfel încât să dau tot ce am mai bun. Trek are o cantitate vastă de experienţă şi cunoştinţe, iar eu vreau să învăţ de acolo.

– Ce curse visezi să câştigi?  

Toată lumea vrea să câştige un Mare Tur, dar eu iubesc şi clasicele importante. Echipa se va concentra pe cursele de o zi pe viitor, aşa că rămâne de văzut pe ce cale va dori să o iau.

 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: