Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Ralph Denk: “Vrem o victorie de etapă în Vuelta”

Image

În primele două zile ale Turului Spaniei, NetApp-Endura a fost cea mai activă dintre echipele prezente aici datorită unei invitaţii. După ce a terminat pe locul şapte în contratimpul de sâmbătă, NetApp-Endura s-a aflat foarte aproape de o victorie în etapa secundă, atunci când plutonul a ajuns în vârful lui Alto Do Monte Da Groba, o căţărare de categoria întâi. Leopold König a atacat pe ultima porţiune a ascensiunii, a fost urmat de alţi trei oameni, iar la final a terminat pe patru. În ciuda acestei înfrângeri, NetApp-Endura promite să iasă la atac cu fiecare ocazie pe care o va avea, aspect subliniat şi de Ralph Denk, managerul echipei, în interviul exclusiv pe care l-a acordat pentru Cafe Roubaix înainte de startul cursei.

– Domnule Denk, ce înseamnă pentru NetApp-Endura invitaţia primită pentru Vuelta?

Al doilea wild card în tot atâţia ani este important pentru dezvoltarea echipei şi a rutierilor. Apoi, contează mult şi pentru sponsori, care au primit o expunere garantată timp de trei săptămâni.

– Aveţi mulţi căţărători în echipă. Va fi obiectivul o clasare bună la general sau o victorie de etapă?

Vom încerca să obţinem un rezultat bun în fiecare zi. Dacă vom bifa un succes de etapă, care va fi obiectivul tuturor, atunci vom fi foarte fericiţi. Momentan, nu suntem interesaţi de ierarhia generală. Vom vedea cum stau lucrurile după prima săptămână. De asemenea, nu ne vom concentra de la început pe câştigarea unui tricou. În funcţie de cum va decurge cursa, ne vom da seama dacă putem face asta.

– Cât de mult va conta că mulţi dintre cicliştii dumneavoastră se vor afla la debutul într-un Mare Tur?

Vom afla când vom ajunge la Madrid. Rutierii sunt foarte motivaţi şi sper că acest aspect va suplini lipsa lor de experienţă atunci când vor termina cu toţii la Madrid.

– De la cine aveţi aşteptări mari, cine ne poate surprinde?

Am aşteptări de la întreaga echipă. Pentru noi nu contează cine va obţine victoria de etapă, deoarece va veni după efortul colectiv al echipei.

– Ce părere aveţi despre traseu?

Este dificil, ca de obicei, dar vom concura şi prin câteva dintre cele mai frumoase regiuni ale Spaniei. Cred că reprezintă o modalitate excelentă pentru Spania ca să îşi facă reclamă.

– Cum arată lucrurile pentru NetApp-Endura în perspectiva noului sezon?

Ce pot spune pentru moment este că toţi cicliştii care participă acum în Vuelta au contracte pentru 2014, ceea ce e bine. Oricum, anul viitor vom rămâne o echipă Pro Continentală, însă obiectivul nostru este în continuare să ajungem în World Tour într-o bună zi.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: