Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Qatar 2016

Peste câţiva ani, pentru prima oară în istoria Campionatelor Mondiale, acestea se vor desfăşura în Orientul Mijlociu. Qatar a fost singura ţară care şi-a depus candidatura şi a primit fără probleme dreptul a organiza cursele în 2016. Totuşi, lucrurile nu vor fi atât de simple, cel puţin nu pentru sprinterii care se aşteptau la un profil perfect plat. Recent, Philippe Chevallier, directorul sportiv şi tehnic al Uniunii Cicliste Internaţionale, a fost să inspecteze traseul propus de către gazde şi a fost dezamăgit de ce a văzut, transmiţându-le celor din Qatar că trebuie să îl schimbe şi să îl facă mai dificil.

Astfel, Federaţia de Ciclism de acolo va fi obligată să construiască un traseu deluros, deoarece UCI doreşte să le ofere oportunităţi tuturor rutierilor. Evident, sprinterii vor fi favorizaţi în continuare, însă atacanţii vor avea o şansă în plus. Iar dacă luăm în considerare şi declaraţia lui Chevallier, care a spus că traseul va semăna cu cel al Jocurilor Olimpice din 1980, devine din ce în ce mai clar că plutonul nu va mai avea parte de o simplă “plimbare prin parc”, aşa cum a fost Copenhaga 2011, când a câştigat Mark Cavendish.

În plus, mai apare o problemă: din cauza temperaturilor extrem de ridicate, cursele din Qatar vor fi programate la jumătatea lunii octombrie, iar asta îi va oblige pe cicliştii interesaţi de tricoul curcubeu să îşi schimbe pregătirea. Cum UCI nu are de gând să organizeze calendarul în funcţie de Mondiale, asta înseamnă că Turul Spaniei, care se va termina cu aproximativ o lună înainte, nu îi va ajuta prea mult pe cei care vor dori să ajungă în formă maximă în Orientul Mijlociu, mult mai importante urmând să fie antrenamentele şi clasicele din Italia, dar şi Turul Beijingului. Pe de altă parte, nu ar fi de mirare ca Turul Qatarului, deja o cursă de tradiţie la startul sezonului, să fie mutată târziu în toamnă, pentru a le oferi cicliştilor un “aperitiv” înainte de Campionatele Mondiale.

Single Post Navigation

4 thoughts on “Qatar 2016

  1. mihaicc on said:

    UCI nu organizeaza calendarul in functie de mondiale, dar muta Turul Qatarului 🙂

    • Este doar o parere personala, nu a venit nimic dinspre UCI in acest sens. Totusi, nu m-ar mira sa auzim ceva de genul asta prin 2015. Daca FIFA e dispusa sa mute Campionatul Mondial, de ce nu ar muta UCI o cursa de cateva zile?

  2. mihaicc on said:

    Muta orice Pat, numai el nu se muta 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: