Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Triumfător sezonul acesta în Tirreno-Adriatico, Turul Trentino şi Turul Italiei, Vincenzo Nibali şi-a luat o binemeriată vacanţă după ultimul succes, urmând să revină în competiţii peste ceva mai mult de o lună. Rutierul Astanei a adunat 48 de zile de cursă în 2013 şi vrea să aibă o recuperare perfectă, înainte de a începe pregătirea pentru celelalte obiectivele ale stagiunii: Turul Spaniei şi Campionatele Mondiale de la Florenţa. În funcţie de ce va hotărî împreună cu managerul Giuseppe Martinelli, Nibali ar putea lua startul în Turul Austriei, cursă care va fi urmată de Turul Poloniei. Apoi, ultimele reglaje înainte de Vuelta vor fi făcute în Turul Burgosului. În ceea ce priveşte sezonul 2014, italianul a confirmat pentru Gazzeta dello Sport că se va concentra pe Turul Franţei şi că este tentat de un start în Turul Down Under, care se desfăşoară în luna ianuarie.

Astana este echipa care a obţinut cei mai mulţi bani din premii la cea de-a 96-a ediţie a Corsei Rosa, 297 671 de euro, urmată de Sky (172 930 de euro) şi Movistar (108 547 de euro). În partea inferioară a acestui clasament se află Euskaltel (16 435 de euro), Orica-GreenEdge (13 118 euro) şi Vacansoleil (10 735 de euro). Dintre grupările Pro Continentale, cel mai mult a câştigat Vini Fantini, 53 081 de euro.

Revenit în curse după o pauză mai lungă de jumătate de an, Luis Leon Sanchez a impresionat pe toată lumea prin victoria obţinută în ultima etapă a Turului Belgiei, care l-a urcat pe locul secund în clasamentul general, după germanul Tony Martin. Deşi mulţi se aşteptau să îl vadă concurând în Turul Franţei, ciclistul iberic al echipei Blanco a anunţat nu va participa la ediţia cu numărul 100, programul său pentru a doua jumătate a stagiunii urmând să arate astfel: Campionatele Naţionale, Turul Poloniei, Tour de l’Ain, Turul Spaniei (unde are drept obiectiv un succes de etapă) şi Campionatele Mondiale.

Turul Italiei s-a încheiat de numai câteva zile, dar deja au apărut informaţii neoficiale privind parcursul ediţiei de anul viitor, care va pleca la drum din Belfast: contratimpul pe echipe nu va lipsi în 2014, Bari fiind oraşul cu cele mai mari şanse să îl organizeze. Apoi, organizatorii vor duce plutonul la Ponte a Ema, pentru a sărbători un secol de la naşterea lui Gino Bartali, ceva mai târziu urmând să îşi facă apariţia Mortirolo şi Monte Zoncolan, fiind şanse mari ca ascensiunea din regiunea Friuli-Venezia Giulia să fie parcursă de două ori în aceeaşi etapă. Nu este exclus ca un contratimp în căţărare să se afle din nou pe traseu, la Plan de Corones sau Oropa, în timp ce pentru oraşul de final al cursei continuă negocierile, cu Milano printre favorite.

Fred Rodriguez a devenit pentru a patra oară în carieră campion al Statelor Unite, după ce s-a impus la sprint în cursa desfăşurată în Chattanooga, pe distanţa de 165 de kilometri. În vârstă de 39 de ani, rutierul echipei continentale Jelly Belly i-a învins pe Brent Bookwalter şi Kiel Reijnen, în timp ce câştigătorul ediţiei precedente, Timothy Duggan, a sosit pe locul 20. Pentru Rodriguez, în al cărui palmares se află şi un succes de etapă în Turul Italiei din 2004, aceasta este a patra victorie obţinută la Naţionale, un nou record al competiţiei.

Single Post Navigation

One thought on “Pe scurt

  1. mihaicc on said:

    Acelasi Fast Freddy, iar Sanchez arata ca nu si-a pierdut forma si se pregateste sa mai ajunga odata campion la contratimp in Spania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: