Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2013 – etapa a ll-a

Il Giro 2013 Ischia

Duminică, rutierii prezenţi în Corsa Rosa vor rămâne în sudul Peninsulei, dar se vor muta pe Insula Ischia, pentru un contratimp pe echipe scurt (17,4 kilometri), dar tehnic, mai ales în ultimii trei kilometri, acolo unde îşi vor face apariţia o coborâre, insule de trotuar şi drumuri înguste. Per total, profilul este extrem de interesant, remarcându-se nu numai prin elementele enumerate mai sus şi cele mai mult de 20 de viraje, dar şi prin scurtele căţărări aflate pe traseu, cu pante medii de 5%, care pot duce la crearea unor diferenţe.

Câştigătoarea contratimpului pe echipe la ediţia anterioară, Garmin-Sharp va porni şi acum cu prima şansă la victorie, una care ar reprezenta o importantă  “injecţie” de moral pentru Ryder Hesjedal, deţinătorul titlului. În mod normal, lupta pentru locul întâi se va da cu Orica-GreenEdge, o formaţie cu mulţi rouleuri, care şi-a făcut deja un nume în astfel de probe. În schimb, Omega Pharma-Quick Step, campioana mondială de la Valkenburg, nu ar trebui să conteze, deoarece nu îi are în distribuţie pe niciunul dintre cicliştii care i-au adus titlul anul trecut.

Nu victoria în etapă va fi marele punct de atracţie al zilei, ci lupta dintre Sky şi Astana, echipele principalilor favoriţi la tricoul roz, Bradley Wiggins, respectiv Vincenzo Nibali. În teorie, gruparea britanică porneşte cu un avantaj, însă chiar dacă va termina în faţa Astanei, e greu de crezut că diferenţele vor fi mari pe un astfel de traseu, unde vântul va fi principalul adversar al rutierilor.

Va fi pentru a doua oară când Turul Italiei va ajunge în Ischia. La precedenta vizită, în etapa a opta din 1959, a fost programat un contratimp individual, câştigat de reprezentantul gazdelor, Antonino Catalano. Succesul acestuia a fost cu atât mai surprinzător, cu cât Catalano l-a învins pe cel cunoscut ca “Monsieur Chrono”, francezul Jacques Anquetil.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: