Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Doar al doilea irlandez din istorie care s-a impus în Liège–Bastogne–Liège, după Sean Kelly, Daniel Martin a avut la final a 11-a medie orară din toate timpurile, 39,41 km/h. Recordul de viteză în “La Doyenne” a fost stabilit în 2006, de Alejandro Valverde, care a terminat ediţia a 92-a (în lungime de 262 de kilometri) cu o medie foarte ridicată, 41,202 km/h. Pe podiumul all-time se mai află Frank Vandenbroucke (1999, 41,079 km/h) şi Philippe Gilbert (2011, 41,066 km/h).

Ediţia de anul viitor a Flèche Wallonne va începe din Bastogne, organizatorii dorind prin asta să sărbătorească 70 de ani de la victoria Aliaţilor în “Ofensiva din Ardeni”, ultima mare acţiune militară a Germaniei în Al Doilea Război Mondial, care a încercat în iarna lui 1944 să destabilizeze forţele americane şi britanice, dar a eşuat, un deznodământ ce a accelerat finalul conflagraţiei. Bastogne va fi al zecelea oraş din care va lua startul clasica înfiinţată în 1936, după Charleroi, Spa, Huy, Mons, Esneux, Verviers, Liège, Tournai şi Binche.

Fără contract din toamna trecută, după despărţirea de RadioShack-Leopard, Linus Gerdemann a anunţat că nu intenţionează să se retragă din ciclism, obiectivul său fiind să revină alături de o grupare Pro Continentală, începând cu 2014. Pentru asta, germanul se antrenează în Mallorca şi ia în calcul chiar posibilitatea de a-şi găsi o echipă până la startul Turului Spaniei. În vârstă de 30 de ani, Gerdemann a concurat pentru CSC, T-Mobile, Milram şi Leopard-Trek/RadioShack-Nissan, iar în palmaresul său se află Turul Germaniei, Turul Luxemburgului, dar şi victorii de etapă în Tirreno-Adriatico, Turul Elveţiei şi Turul Franţei.

Operat cu succes după fractura de claviculă suferită în Amstel Gold Race, Thomas Voeckler nu concepe să rateze ediţia cu numărul o sută a Turului Franţei, la startul căreia vrea să se prezinte în cea mai bună formă. Pentru asta, rutierul echipei Europcar va participa în mai multe curse, în calendarul său aflându-se Turul Rhône-Alpes Isère, Turul Belgiei şi Criteriul Dauphiné.

Săptămâna aceasta, Federaţia Belgiană de Ciclism a programat o primă recunoaştere a traseului cursei de şosea de la Campionatele Mondiale, competiţie care se va desfăşura la Florenţa, în septembrie. Contingentul belgian va fi condus de Tom Boonen, revenit după accidentarea suferită în Turul Flandrei, la finalul lunii martie. Alături de acesta vor mai fi Jelle Vanendert, dar şi doi promiţători rutieri belgieni de la sub 23 de ani, Sean De Bie şi Jasper Stuyven.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: