Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Circulă un zvon

care spune că Michael Boogerd va recunoaşte că s-a dopat, într-un interviu acordat televiziunii NOS. După dezvăluirile făcute de Lance Armstrong şi Michael Rasmussen, Boogerd era următorul pe lista celor aşteptaţi să iasă în faţă şi să îşi recunoască trecutul. Din câte se pare, fostul învingător din Paris-Nisa şi Amstel Gold Race va admite că a recurs la substanţe interzise între 1997 şi 2007, perioadă în care a evoluat la Rabobank.

Dacă mărturisirea în sine nu reprezintă neapărat ceva aparte, mai importante mi se par alte aspecte. În primul rând, ce l-a determinat pe batav să facă acest pas, după ce ani de zile a negat că s-ar fi dopat? Să fie presiunea venită din partea foştilor colaboratori, dar şi a televiziunii NOS, care a întrerupt orice legătură cu el (Boogerd avea rolul de commentator-expert acolo), transmiţându-i că va relua colaborarea doar după ce îşi va recunoaşte trecutul?

În al doilea rând, ce anume va spune Michael Boogerd în timpul interviului? Nu mai departe de decembrie 2012, olandezul declara că nu are de gând să fie “ţap ispăşitor” pentru ce s-a întâmplat la Rabobank, sugerând că nu va recunoaşte nimic, dacă gestul său nu va fi urmat de altele similare ale foştilor colegi. Este posibil ca asta să se întâmple curând? Sau a ajuns Boogerd la o înţelegere cu Uniunea Ciclistă Regală din ţara natală, astfel încât să nu îi fie retrase victoriile, aşa cum s-a întâmplat cu alţi foşti ciclişti?

În fine, Boogerd va avea o abordare de tipul “Lance Armstrong” sau “Michael Rasmussen”? Dacă texanul a rămas evaziv în interviul pe care i l-a acordat lui Oprah Winfrey şi nu a implicat pe nimeni altcineva, danezul, deşi nu este oficial, se pare că a oferit informaţii complete în mărturisirea făcută în faţa membrilor Federaţiei de la Copenhaga, despre toate persoanele (manageri şi rutieri) care au avut vreo legătură cu dopajul la echipele pe la care a trecut.

Răspunsurile la toate aceste întrebări, peste câteva ore.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Circulă un zvon

  1. Mihai Cazacu on said:

    A ales vechea „am fost facut „dopat” de un copil in timp ce baiatul meu era de faţă”. Si asta a fost declicul. Clasic 🙂 Din cauza asta e atat de ridicol sa fii ipocrit(Lance,Boogeyman s.a.). Exista infima sansa ca odata si-odata sa te prinda/sa marturisesti. Si te faci de cacao rau de tot.
    Din punctul meu de vedere, cea mai sanatoasa atitudine e cea abordata de Vino, Valverde(„-Ai alergat vreodata curat? -Am constiinta impacata”. Adica macar nu fii ipocrit,o minciuna mica e ok dar sa te bati cu pumnul in piept cat de anti-doping esti…

    • Intr-adevar, toti cei care s-au batut cu pumnul in piept au avut/au cel mai mult de suferit atunci cand isi recunosc greselile si risca sa cada in penibil, mai ales ca unii dintre ei organizeaza actiuni de sustinere/strangere de fonduri si scriu carti pentru a-si demonstra nevinovatia. Probabil ca vor mai urma multi ciclisti care vor face dezvaluiri, insa de prin Olanda, Belgia, mai putin Spania si Italia, insa totul va depinde de intelegerea pe care o vor face cu Federatiile de Ciclism, dar si de eventualele interese. Daca unii dintre ei sunt destepti (sau au o echipa tare de PR), pot scoate bani buni dintr-o eventuala carte cu dezvaluiri, asa cum s-a intamplat cu Hamilton, care a iesit excelent din tot scandalul in care a fost implicat (cati mai stiu exact ce a facut si ce a zis la vremea respectiva?).
      PS: da, motivul declicului este pueril, dar a avut de unde sa invete.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: